zondag 10 juni 2018

eerste top 10-notering voor Dyna

#3 Dyna / Frenna / Ronnie Flex: Pull Up
   *** hoogste eersteweeks ***

Vestival bestaat niet meer, dat is nu het ‘OH MY! Music Festival’. Op zaterdag 30 juni vind dit wel plaats op dezelfde locatie als Vestival vorig jaar, het Arena Park in Amsterdam. Op het ‘OH MY! Music Festival’ treden nationale en internationale artiesten op, verdeeld over meerdere podia.

Op het hoofdpodium zullen onder andere Wiz Khalifa, Big Sean, Frenna en Boef hun opwachting maken. Op de Dutch stage, wordt het meezingen en dansen met onder andere Jonna Fraser, SBMG, Tabitha en Kevin. En tenslotte kun je nog terug naar vroeger op het old school podium met onder andere Mya en Bobby V.
Dyna / Frenna / Ronnie Flex werden benaderd om het officiële anthem van het ‘OH MY! Music Festival’ te verzorgen. Zij maakten ‘Pull Up’, dat muzikaal veel weg heeft van ‘Niceand Slow’ van Usher (#20 in 1997). Voor Dyna (= Vishaal Lachman) is ‘Pull Up’ zijn tweede notering, maar zijn eerste top 10-hit.

Lopen we direct even langs de andere hiphop / rap hits van deze week, waarbij we dit keer  een onderscheid maken in Nederlandse en buitenlandse acts. Allereerst de Nederlandse.

Zowel Vic9 als FRSH komt deze week met hun album binnen in de Album Top 100. 92:29 van Vic9 op de vijfde plaats, Alleen Maar Gezeik van FRSH een treetje lager, op de zesde plaats. Vic9 scoort daarnaast ook nog met de tracks ’Altijd Op Tijd’ feat. Ronnie Flex (op #26) en ‘Stacks’ feat 3Robi (op #94). FRSH scoort alleen nog met ‘Alleen Maar Gezeik’ (op #89), de titeltrack van zijn album.

En nu de buitenlandse acts

#75 Drake: I’m Upset
Na ‘Nice For What’ (#6 in april en deze week op #22), is ‘I’m Upset’ het tweede nummer van zijn album Scorpion, dat eind deze maand wordt verwacht.

#82 Juice WRLD: Lucid Dreams (Forget Me)
‘Lucid Dreams (Forget Me)’ is de eerste notering voor de 19-jarige Jared Higgins uit Calumet Park, Illunois, ofwel Juice WRLD. Zijn album Goodbye & Good Riddance, dat vorige week binnenkwam op de 76e plaats, zakt deze week één plaatsje. ‘Lucid Dreams (Forget Me)’, afkomstig van het album, bevat een sample van ‘Shape of My Heart’ van Sting uit 1993 van zijn album Ten Summoner’s Tales.

Sting scoorde er in 1993 geen hit mee, maar twee andere acts deden dat wel en beide in 2003:
-          Sugarbabes: Shape (#10), bevat een sample van ‘Shape Of You’
-          Craig David: Rise & Fall (#7), Sting zong het nummer met David opnieuw in.

#93 Tyga feat. Offset: Taste
Nadat rapper Tyga het nummer ‘Taste’ had geschreven, stuurde hij het op naar Offset van het trio Migos. Die wilde er graag op mee doen. Toen dat geregeld was, namen ze in één dag de videoclip op (bubbelende meiden bij een zwembad), met cameo’s van rappers Wiz Khalifa, 2 Chainz en A.E., want die wilden dit spektakel natuurlijk niet missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten