zondag 10 juni 2018

Kanye West samplet er (weer) op los

Slechts zeven nummers bevat Ye, het het zesde studioalbum van Kanye West (#3 in de Album Top 100). Drie van de zeven nummers krijgen een notering in de Single Top 100.

#60 All Mine feat. Jeremih & Ty Dolla $ign
Naast Kanye West en Mike Dean (die al sinds zijn album Graduation uit 2007 met West samenwerkt), zagen wij een opvallende naam bij de tekstschrijvers en producers: Francis & The Lights ofwel de Amerikaan Francis Farewell Starlite.
Vorig jaar boekte Starlite nog een 3FM Megahit met ‘May I Have This Dance’. Daarnaast zong hij mee op het nummer ‘New Man’ van Ed Sheeran op diens album Divide. Qua rappen heeft Starlite ervaring opgedaan met onder andere  Frank Ocean, Drake en Chance the Rapper.

#77 Yikes
Yikes’ bevat een sample van ‘Kothboro’ door Mbarak Achieng & the Black Savage Band uit 1976, waarvan de muziek gecomponeerd is door de Keniaan James Mbarack Achieng, lid van the Black Savage Band.

#81 Ghost Town feat. PartyNextdoor, Kid Cudi & 070 Shake
Dit nummer bevat een sample van ‘Take Me For A Little While’ door the Royal Jesters uit 1965 en van ‘Someday’ door Shirley Ann Lee uit 1967/1969. Ook ‘Ghost Town’ werd mede geproduceerd door Francis & The Lights.

Achter 070 Shake zit de Amerikaanse Danielle Balbuena (North Bergen, New Jersey, 1997). Voordat ze eind 2015 de muziek indook, schreef ze gedichten. De naam 070 Shake komt van haar adoratie voor de muziek uit de jaren ’70. Daarnaast is 070 de postcode van New Jersey. Ze leerde zichtzelf piano spelenIn 2016 sloot ze een contract met het GOOD Music label van Kanye West. Van 070 Shake verscheen in maart de EP Glitter. Haar deel van ‘Ghost Town’ schreef ze op de dag van de release van het album Ye van Kanye West.

De andere vier tracks van Ye, staan in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100:
#104 Wouldn’t Leave feat. PartyNextdoor, Jeremih & Ty Dolla $ign
#116 I Thought About Killing You
#117 Violent Crimes feat. Nicki Minaj & 070 Shake & Ty Dolla $ign
#140 No Mistakes feat. Kid Cudi & Charlie Watson

Met uitzondering van Nicki Minaj op ‘Violent Crimes’ zijn alle andere features niet officieel en krijgen dan ook geen credit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten