zondag 10 juni 2018

Maroon 5 covert zichzelf

#54 Maroon 5 feat. Cardi B: Girls Like You

In November 2017 bracht de Amerikaanse groep Maroon 5 het album Red Pill Blues uit, dat bij ons de 21e plaats bereikte en in eigen land de tweede plek. ‘What Lovers Do’ feat. SZA was de eerste single (#10 bij ons, #9 thuis). Opvolger ‘Wait’ flopte bij ons en kwam thuis niet verder dan de 24e plaats.

‘Girls Like You’, het negende nummer op het album, zou een volgende single worden, maar miste nog iets. Daarop werd rapster Cardi B gevraagd, maar haar bijdrage van een halve minuut veranderde nog niet zoveel aan het nummer. Daarop kwam regisseur David Dobkin (deed ‘Sugar’ en ‘Don’t Wanna Know’ van Maroon 5), met het idee om voor de videoclip, in plaats van zanger Adam Levine, alleen maar iconische vrouwen uit de geschiedenis in beeld te brengen.

vrouwen van nu

Levine vond het geen slecht idee, maar opteerde meer voor vrouwen van nu. Levine: “Waarom laten we de vrouwen niet elk een stuk van het nummer zingen?”. Dobkin stelde daarop voor om Levine in een cirkel te plaatsen, om hem heen te filmen, waarbij telkens een andere vrouw in beeld komt.
Dat vond Levine een goed idee, ‘dan bellen we als eerste Ellen Lee DeGeneres' (Amerikaanse presentatrice en voorvechters van de LBGT-beweging). Zij zal het leuk vinden. Naast DeGeneres, zitten er nog 25 andere vrouwen uit de (Olymische) sport, muziek (onder andere Camila Cabello, Jennifer Lopez, Mary J. Blige), comediennes, politici, activistes en actrices/modellen in de clip.

De clip, waar zo’n vijf maanden aan is gewerkt, wordt afgesloten met een shot van Behati Prinsloo, vrouw van Levine, met hun dochter Dusty Rose. Inmiddels is de videoclip van ‘Girls Like You’ van Maroon 5 feat. Cardi B ruim 76 miljoen keer bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten