maandag 18 juni 2018

Joshua Nolet was sceptisch over Nederlandstalig nummer

#11 Kraantje Pappie feat. Joshua Nolet: Liefde In De Lucht
      *** hoogste eerste weeks ***

Eerlijk gezegd hadden we ‘Liefde In De Lucht’ van Kraantje Pappie feat. Joshua Nolet veel hoger verwacht. Het nummer was de afgelopen week de Megahit op 3FM en volgens velen is het een zomerhit in de dop. Wel is het nummer nu al de grootste hit voor Joshua Nolet, zanger van Chef’Special. Met zijn band kwam hij nooit hoger dan de zeventiende plaats, in 2014 met ‘In Your Arms’.

Het idee voor de samenwerking kwam van Vincent Patty, ofwel Jiggy Djé, rapper, baas van Noah’s Ark, het label waarop Kraantje Pappie zijn nummers uitbrengt. Op 4 mei liet Kraantje  enkele nummers van zijn nieuwe album Daddy horen aan Jiggy Djé en Erwin Vogel, beide van het label. Daaronder ‘Liefde In De Lucht’, waarop Djé zei dat Kraantje voor het nummer Joshua moest vragen.
De volgende dag, 5 mei, kwamen de twee elkaar tegen op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Kraan benaderde Joshua Nolet voor het nummer, maar die was er niet direct voor te porren. Sinds z’n twaalfde had hij nooit meer iets in het Nederlands geschreven. Maar thuisgekomen beluisterde hij het nummer en raakte enthousiast.

alleen het refrein?

Eerst dacht Joshua nog dat het alleen om het refrein ging. Maar aangezien dat al zo tof klonk (‘Kraan kan dat best zelf’), schreef hij er een Nederlandstalige tekst op en stuurde deze naar Kraantje Pappie. Voor Joshua was het best spannend, hij doet nooit features, dus als je het doet, moet het goed zijn. En waar ze dit festivalseizoen elkaar tegen komen, zullen ze het nummer samen spelen.

Noemen we nog even twee andere hiphop hits

#20 LouiVos feat. 3Robi & Idaly: Nog Steeds
#97 Spanker, Latifah & Cho feat. Idaly: Bende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten