maandag 18 juni 2018

Te Boté doet het wel in de remix

#79 Nio Garcia + Casper Magico + Darell: Te Boté

Er zijn twee videoclips van ‘Te Boté’. De vier minuten durende videoclip is sinds november 2017 meer dan 60 miljoen keer aangeklikt, de zeven minuten durende videoclip sinds 11 april meer dan 600 miljoen keer, in slechts twee maanden! Hoewel aantallen niet alles zeggen over een nummer, geven deze aan dat ‘Te Boté’ niet zomaar een nummer is. Volgens ingewijden zou het zelfs wel eens één van de grote zomerhits kunnen worden.

De versie van ‘Te Boté’ door Nio Garcia + Casper Magico + Darell die sinds april 2018 viral gaat, is een remix van de versie uit 2017. Verantwoordelijk voor de remix zijn twee oude bekenden: Nicky Jam & Bad Bunny en een nieuwe ster, Ozuna, rapper uit Puerto Rico.

Nio Garcia + Casper Magico + Darell, allen afkomstig uit Puerto Rico, maken met ‘Te Boté’, dat letterlijk ‘ik heb je er eruit gegooid’ betekent, ook hun debuut.

Nio Garcia, volledig Luis Antonio Quinones Garcia, is geboren op 3 april 1989 in San Juan. Op zijn vijftiende was hij bezig met Latin dans en vloog daarvoor de halve wereld over. Na een korte periode als Latin danser,  legde hij zich toe op rappen.

Casper El Magico (echte naam: Julio Cruz García) is van 21 juni 1989, Darell Castro van 5 januari 1990. Beide zijn geboren in Puerto Rico. Van Magico verscheen in 2016 het nummer ‘Por Dinero’. In hetzelfde jaar bracht Darell het album La Verdadera Vuelta uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten