maandag 18 juni 2018

wordt WK-nummer ook een hit zonder Nederlandse deelname?

#96 Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi: Live It Up

Afgelopen donderdag is in Rusland de 21e editie van het Wereldkampioenschap voetbal van start gegaan. Voor de elfde keer doet het Nederlands elftal niet mee. Acht keer daarvan heeft ons elftal zich niet gekwalificeerd.

muziek

Dit keer blijven we dus verstoken van Nederlandse oranje-liedjes, net als twee jaar geleden toen ons elftal zich ook niet kwalificieerde voor het EK. Dus moeten we het dit jaar doen met de internationale nummers.

Tijdens de openingsceremonie donderdag traden de Britse zanger Robbie Williams en de Russische sopraan Aida Garifoellina op. Leuk, maar voor ons is het officiële FIFA WK-lied interessant. Eind mei werd bekend dat Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi dat leveren met het nummer ‘Live It Up’. Vlak voor de finale op zondag 15 juli zullen zij het nummer bremgen.
Will Smith zei daarover: “Het is een eer om gevraagd te worden om op te treden tijdens het Wereld Kampioenschap 2018. Dit wereldwijde evenement brengt mensen van over de hele wereld tezamen om te proosten, lachen en de magie te voelen. Door samen te werken met Nicky, Era en Diplo (producer) komen verschillende genres bij elkaar, en aan het eind van het toernooi willen we de hele wereld zien dansen.” We zijn benieuwd hoe hoog het nummer tegen die tijd staat. ‘We Are One (Ole Ola)’ van Pitbull feat. Jennifer Lopez & Cláudia Leitte, in 2014 het officiële WK-lied, bereikte destijds de negende plaats.

nog een WK-lied

Tijdens het WK voetbal draait het natuurlijk maar om één ding en dat is geld eh voetbal. Wat het geld betreft, daar helpt al jaren hoofdsponsor Coca Cola flink aan mee. Zonder Coca Cola zou het tournooi misschien niet eens meer kunnen bestaan.
En dus is er sinds 2010 ook een liedje voor/van de sponsor. In dat jaar was dat ‘Wavin’ Flag’ van K’Naan, dat één plaatsje lager eindigde dan het officiële WK-lied ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ van Shakira dat vier weken op de tweede plaats stond. Dit jaar is het Coca-lied ‘Colors’ van Jason Derulo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten