maandag 24 mei 2010

Sieneke: Sha-la-lie (Ik ben verliefd) *** buiten mededinging ***

Dit is de week van de 55ste editie van het Eurovisie Songfestival. Aanstaande zaterdag is de finale, maar om daaraan mee te mogen doen, moeten diverse landen eerst nog hun uiterste best doen in één van de twee halve finales. De eerste is morgen, dinsdag en daaraan doet Tom Dice met ‘Me and my guitar’ voor België aan mee. De tweede halve finale is op donderdag en dan is het er op of er onder voor Sieneke met ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’. Sinds woensdag 19 mei verblijft zij met een crew bestaande uit onder andere Marianne Weber (coach), Pierre Kartner (componist), Cornald Maas en Daniël Dekker (beide commentatoren) in Oslo. ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’ van Sieneke kwam op 13 februari de hitparade binnen op een dertiende plaats en steeg de week daarop naar de eerste plaats. Vervolgens zakte het via 2,3,4,8, 15, 20, 45, 63 naar 79 en verdween op 1 mei uit de hitparade. En dat is wel opmerkelijk te noemen, want het is jaren geleden dat de Nederlandse inzending niet in de hitparade stond in de week van het festival zelf. Als dat maar geen voorteken is …

De laatste keer dat een Nederlandse inzending geen notering (meer) had ten tijde van het Eurovisie Songfestival, was in 2003. ‘One more night’ van Esther Hart was op 17 mei, een week voor het festival, na negen weken uit de hitparade gevallen. De hoogste plaats was tot dan toe de 26ste geweest. Tijdens het liedjesfestijn op 24 mei in Riga in Letland werd ze dertiende en een week later kwam ze de Top 100 weer binnen op #49 en bleef nog twee weken langer in de lijst (42, 66). We zijn benieuwd of we ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’ van Sieneke nog weer terug zien!

Engelse versie

Inmiddels is er ook een Engelse versie van ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’. ‘I’m in love’ heet het, maar het is niet gezongen door Sieneke, maar door de Duitse zanger Steven Coulter! Hij vind het een grappig liedje en is er helemaal gek van. Hadden we hem maar gevraagd, want zijn versie is populairder dan dat van Sieneke! Steven, afkomstig uit Berlijn, coverde ook al ‘Bad romance’ en ‘Paparazzi’ van Lady Gaga.

2 opmerkingen:

  1. Wat raar jij het niet checkt
    dat Vader Abraham al in Oslo is
    sinds 19 mei, er is nergens ook
    maar een bericht dat hij met Sieneke is vertrokken naar Oslo,
    zeker nu hij een ,,hernia'' heeft
    maar misschien verdwijnt deze spontaan als Sieneke wel de finale haalt donderdag...
    Adriaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Adriaan: toen we het bericht plaatsten, was ons niet bekend dat Pierre Kartner het aan zijn rug had. Wij zijn er van uit gegaan dat Pierre ook deel uitmaakte van de delegatie die naar Oslo vertrok. Niet dus.

    BeantwoordenVerwijderen