maandag 29 oktober 2007

DJ Servé lift mee op Starkoo-offensief

DJ Servé feat. Starkoo: Het regent zonnestralen (74)

Aan de kant, mensen, want Starkoo is bezig met een media-offensief! Maar liefst twee hits tegelijk heeft hij deze week: met zijn band Starkoo XL klimt hij naar #85 met ‘Nagels in mijn vel’, en elf plaatsen hoger komt hij samen met DJ Servé de lijst binnen met ‘Het regent zonnestralen’.

Starkoo heeft bovendien een docusoap opgenomen in de aanloop naar de release van zijn nieuwe album, ‘Ik ben wie ik ben’. De zevendelige soap heet ‘Een lange weg’ en is vanaf 16 november te zien op de website Sterren.nl. Starkoo gunt ons daarin een blik achter de schermen, met studiosessies, zangles, optredens, de formatie van de band en het leven van Starkoo.

Daarnaast heeft Starkoo nog exact een jaar om kaartjes aan de man te brengen voor zijn optreden in de Amsterdamse Heineken music hall. Dat gaat plaatsvinden op 14 oktober volgend jaar; je hebt dus al vast wat om je op te verheugen…

Starkoo werkt deze keer samen met DJ Servé. Die heet voluit Servé Roelofs en hij bestaat sinds 12 april 1985. Op z’n elfde begon Servé met een 27MC-zender en sindsdien is hij niet meer achter de microfoon weg te slaan. Vanaf z’n veertiende liep hij mee als roadie met een geluidsbedrijf en later volgde hij zelf een opleiding tot geluidstechnicus. Sinds 2003 presenteert hij bij de lokale omroep Web FM in Beuningen, vlakbij Nijmegen. Tegenwoordig draait hij ook als feest-dj, en met een beetje pech pakt hij op zo’n avond ook nog eens zelf de microfoon ter hand om een moppie te zingen. Vooral zijn Jan Smit-imitatie schijnt onnavolgbaar te zijn…

Starkoo heet natuurlijk niet echt Starkoo, maar Marco Rietbergen. Hij is op 11 oktober 39 jaar geworden en is afkomstig uit Amersfoort. ‘Het regent zonnestralen’ is, volgens goede Starkoo-traditie een cover: Acda en De Munnik bereikten er in 1999 al een veertigste plaats mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten