woensdag 3 oktober 2007

Midweek: Jeroen van der Boom nog niet zeker van eerste plaats, Katie Melua wel

De terugkeer afgelopen vrijdag naar de eerste plaats van de Single Top 100 van ‘Jij bent zo’ van Jeroen van der Boom is waarschijnlijk niet eenmalig. Want ook nu staat het nummer boven aan de voorlopige Single Top 100. Zijn directe rivaal is niet ‘Bedankt mijn vriend’ van André Hazes & André Hazes jr., maar nog steeds, Mika met ‘Relax, take it easy’. Het nummer van vader + zoon Hazes zal vrijdag zeker hoog binnenkomen, maar een #1-notering zit er vooralsnog niet in. De single haalt moeiteloos #1, maar door het ontbreken van een download valt het te ver terug om uiteindelijk de bovenste positie te bereiken. Tenzij de familie Hazes nog een troef achter de hand heeft.

Nog twee hoge binnenkomers in de top-5: 'Doe maar gewoon' van Rene Froger en 'Tired of being sorry’ van Enrique Iglesias. Waarvan Enrique nog wel eens voor een grote verrassing zou kunnen zorgen!

Andere binnenkomers bij de bovenste 50 zijn ‘King Creole’ van Elvis Presley (onvermijdelijk), ‘Riff’ van Sander van Doorn en Akon met ‘Sorry, blame it on me’. De grootste stijger is ‘If you were a sailboat’ van Katie Melua, dat als een speedboat door de Single Top 100 gaat, terwijl ‘Een met de bomen’ van 3j’s nu al schipbreuk lijdt.

In de Mega Album Top 100 kunnen we wederom een nieuwe #1 begroeten. Dit keer is het ‘Pictures’ van Katie Melua, dat twee keer zoveel verkoopt als ‘Magic’, het nieuwe album van Bruce Springsteen en zijn E-street band. Ook een top 10-positie voor Nightwish met ‘Dark passion play’, én naar wij hopen, ‘Closer to the heart’ van Stevie Ann.

Drie zestigers laten weer van zich horen. John Fogerty (62) met het nieuwe album ‘Revival’, Mick Jagger (64) met ‘The best of’ en de oudste Bob Dylan (66) met de 3cdbox 'Dylan'. Alleen John Fogerty komt met nieuw werk, de andere artiesten brengen oude meuk. Nog lang geen 60 zijn Karin Bloemen (slechts 47) met 'Muse' en Annie Lennox (52) met ‘Songs of mass destruction’. En wat de leeftijd van de Opposites betreft, zegt de titel van het album genoeg: 'Begin 20'.

Vrijdagmiddag worden de definitieve lijsten bekend en dan zijn we er weer met de Hitflits. Kun je direct zien wat er van de midweek terecht is gekomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten