vrijdag 5 oktober 2007

Hitflits: Van der Boom blijft op #1; Melua zorgt voor albumrecord

Ja hoor, hij houdt gewoon stand: Jeroen van der Boom staat een derde week bovenaan in de Single Top 100. Zodat we dit jaar dus toch nog een echte zomerhit hebben: Van der Boom haalde 'Silencio' over uit Spanje, vertaalde het tot 'Jij bent zo'en staat nu al de hele zomer in de top 3, waarvan op 4 augustus én vorige en deze week op #1. Hij houdt Mika met 'Relax take it easy' op gepaste afstand (16% achterstand) en schudt voorlopig ook een aantal hoge nieuwkomers van zich af.

Onder Van der Boom en Mika komt Enrique Iglesias namelijk op #3 binnen met 'Tired of being sorry', op 22% van de aanvoerder. En vlak daar weer achter debuteren op #4 vader en zoon André Hazes met 'Bedankt mijn vriend'. Een derde nieuwe in de top 10 is René Froger op #10 met 'Doe maar gewoon'. Een snelle stijger is Gerard Joling, die twintig plaatsen winst boekt naar #8 met 'Maar vanavond'. Snelste stijger van de week is echter 'If you were a sailboat' van Katie Melua: 72 plaatsen winst brengen haar deze week op #14.

Andere hoge nieuwkomers zijn deze week Sander van Doorn op #33, Filo & Peri op #47, Akon op #49 en Nelly Furtado op #52. 'Chasing cars' van Snow patrol moet deze week na 58 weken het veld ruimen.

In de Album Top 100 wordt deze week een record gebroken: Katie Melua komt op #1 binnen met 'Pictures'. Het is de vierde achtereenvolgende plaat die op #1 binnenkomt en dát is nog nooit eerder gebeurd. De afgelopen weken gingen Nick & Simon, Guus Meeuwis en Gloria Estean Melua voor; alle drie de platen zakten al na één week koppositie weg. Voor Katie ziet het er wellicht gunstiger uit: haar vorige album, 'Piece by piece', stond in 2005 maar liefst elf weken bovenaan. 'Pictures' is overigens bovendien het negende #1-album in even zovele weken; uiteraard ook een record.

Katie Melua heeft 56% op nóg een nieuwkomer, Bruce Springsteen met 'Magic'. Een derde nieuwe in de top 5 is 'Dark passion play' van Nightwish op #5. Vlak onder de top 10 komt Stevie Ann op #11 binnen. Even verderop debuteren platen van John Fogerty (#22), Kus (#24), Bob Dylan (#25), Mick Jagger (#27) en 'Muse' van Karin Bloemen (#28). De Megaman is benieuwd wanneer de groep Muse als dank een album gaat uitbrengen met als titel 'Karin Bloemen'...


Lees al het uitgebreide nieuws over de platen in de Single en Album Top 100 maandag in een nieuwe aflevering van de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten