maandag 1 oktober 2007

Samim speelt accordeon

Samim: Heater (80)

Het komt niet vaak voor dat in dezelfde week zowel de cover als het origineel binnenkomt. De cover, ‘Ooh la la’ van Pick ‘n’ mix komt binnen op #31, het origineel ‘Heater’ van Samim, debuteert stukken lager, op #80. Samim is verantwoordelijk voor wat volgens insiders ‘de zomerhit moet worden’. Welke zomer wordt er echter niet bijgezegd. Na Dj Goldfinger, die regelmatig menige après-skihit opleukt met zijn accordeonspel, doet Samim het nu met house, en we moeten zeggen, het klinkt wel aanstekelijk!

Samim Winiger is van Zwitsers/Iraanse afkomst. Samim is in aanraking geweest met diverse culturen en dus ook diverse muziekstromingen. Na zijn passie voor elektronische muziek, begon hij via hiphop zijn eigen samengetrokken patronen en hypnotic ritmes te ontwikkelen. Samen met Michael Ho produceerde hij als ‘Samim & Michal’ diverse nummers.

In 2004 werd er kanker bij hem geconstateerd en was hij gedwongen rust te nemen. In 2005 verhuisde van Zürich naar Berlijn, waar hij er weer vol tegenaan ging. Behalve als Samim, treedt hij ook op als Fark (samen met Philipp Schmassmann), Bearback and Fuckpony (samen met Jay Haze). ‘Heater’ staat op het album ‘Flow’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten