maandag 1 oktober 2007

Will.I.Am: van mode naar muziek

Will.I.Am: I got it from my mama (51)

Ooit geweten dat Will.i.am voordat hij the Black eyed peas mede oprichtte, de mode academie in los Angeles bezocht? In 2005 leidde het zelfs tot zijn eigen kledinglijn ‘I.am’. Dus mocht zijn solocarrière niets worden, dan kan Will altijd nog het modevak in.

Voorlopig zal dat er niet van komen, want William James Adams Jr. (Boyle Heights, los Angeles, 15 maart 1975), heeft met ‘I got it from my mama’ zijn eerste solohit te pakken op #51. Na Fergie, zeer succesvol met ‘Big girls don’t cry’ op #4, is Will het tweede Black eyed peas lid, die ook solo uitstapjes maakt. Daarnaast bemoeit Will zich ook met andere producties, zoals ‘Her name is Nicole’ van Nicole Scherzinger, voormalig Pussycat dolls zangeres.

‘I got it from my mama’ is afkomstig van ‘Songs about girls’, inmiddels het derde album van Will.i.am. Het nummer is niet helemaal van hem zelf, maar bevat samples van ‘Take me to the Mardi grass’ van Bob James (van zijn album ‘Two’ uit 1975) en ‘Don Quichotte (no estan aqui)’ van Magazine 60 (#42 in 1985). Ook Bob James heeft het niet helemaal van zichzelf, want ‘Take me to the Mardi grass’ is origineel van Paul Simon van zijn album ‘There goes rhymin’ Simon’ uit 1973. De versie van Bob James is één van de meest gesamplede nummers in de hip-hop scene. Je hoort het terug in ‘Peter piper’ van Run DMC, ‘Rock the bells’ van LL Cool J, ‘Hold it now, hit it’ van the Beastie boys, ‘Work it’ van Missy Elliott en nu dus ook in ‘I got it from my mama’ van Will.I.am.

Kijk hier naar Will.I.am met ‘I got it from my mama’

Kijk hier naar ‘Don Quichotte (no estan aqui)’ van Magazine 60

Klik hier voor ‘Take me to the Mardi grass’ van Bob James

Geen opmerkingen:

Een reactie posten