maandag 1 oktober 2007

Thomas Berge & Tess terug naar school

Thomas Berge & Tess: De stem van mijn hart (60)

In juli stond Thomas Berge ook al genoteerd met een nummer uit een film. Dat was ‘De wereld ben jij’, het thema van ‘Zoop in Zuid Amerika’. We hopen dat het Thomas nu beter vergaat, want ‘De wereld ben jij’ was al na vijf weken uit de Single Top 100 verdwenen met als hoogste notering #35.

‘De stem van mijn hart’ dat hij samen zingt met Tess, is de Nederlandse versie van ‘You are the music in me’ uit de film ‘High school musical 2’ door Zac Efron en Vanessa Hudgens. De film was afgelopen zaterdag te zien op NET5. Heb je deze gemist? Geen nood, want op 28 november ligt de dvd in de winkel. Bovendien verschinnt volgende week de dvd ‘High school musical’ met de registratie van de concerten die de cast in 41 Amerikaanse steden gaven. En op 7 november komt er zelfs een interactieve dvd-game van ‘High school musical 2’ uit.

Thomas Berge kennen we al langer, want ‘De stem van mijn hart’ is inmiddels zijn veertiende notering. Tess daarentegen heeft er nog maar ééntje op zitten: het zelfgeschreven ‘Stupid’ (#16 in 2005). Met dat nummer deed ze mee aan de derde editie van het Europese Junior Songfestival in Hasselt, waaraan kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen deelnemen met een zelfgeschreven liedje. Ze eindigde als zevende, winnaar werden Wit-Rusland en Spanje.

Tess Gaerthé is geboren op 21 augustus 1991 in Amsterdam. In 2001 verhuist ze naar Putte in België. Tegenwoordig woont ze samen met haar ouders en tweelingbroer Joel in Berchem. Op school wordt veel aandacht aan zang en dans besteed. En na haar verlegenheid te hebben overwonnen, doet ze mee aan de ‘jong talent’ dag, met het nummer ‘I’m gonna getcha good’ van Shania Twain. Ze wordt met een ovationeel applaus beloond, en dan weet ze wat ze wil: zangeres worden!

Maar voordat het zover is, bekwaamt ze zich ook in acteren. Ambert Tererissa, een peetnicht, schrijft haar in bij het castingbureau ‘Martha Mojet Kindercasting’, en met een spotje van Mora, waarin ze roept ‘lekker belangrijk’, maakt ze haar tv-debuut. In 2003 krijgt ze een bijrol in de film ‘Verder dan de maan’. Een jaar later wint ze een ontmoeting met Norah Jones, één van haar idolen. In de zomer van 2004 ontstaat het nummer ‘Hij vindt me leuk’, dat in 2005 zal doorgaan als ‘Stupid’, de inzending voor het Junior Songfestival.

Vorig jaar bracht ze vanwege problemen met platenmaatschappij EMI, de single ‘First kiss’ in eigen beheer uit. In juni van dit jaar nam ze ‘Mijn allerbeste vriend’, de titelsong van ‘Spetter’, een kinderserie over een dolfijn, op. Tevens werd een eigen single, ‘Bedtime’, uitgebracht. Hopen dat het succes voor Tess nu echt komt met ‘De stem van mijn hart’, geschreven door Jochem van Tijn & Eric Fluitsma, en gezongen met Thomas Berge.

Kijk hier naar het Engelstalige origineel, ‘You are the music in me’ van Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Hudgens), nieuw op #26 in de Britse hitparade.

Kijk hier naar de Nederlandstalige versie, ‘De stem van mijn hart’ door Thomas Berge & Tess.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten