zondag 27 januari 2008

Fans laten Anouk vallen

Anouk: I don’t wanna hurt (**)

Vorige week kwam ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk binnen op de vierenveertigste plaats. Deze week is het geheel uit de Single Top 100 verdwenen. Sterker nog, we troffen het nummer ook niet aan in de Bubbling-under, nummers die kans maken binnen te komen in de Single Top 100, maar ook nummers die in de Single Top 100 hebben gestaan. Hoewel we dit nog niet hebben kunnen verifiëren, vermoeden we dat de track, de fysieke single is er (nog) niet, binnengekomen is na een downloadactie. ‘I don’t wanna hurt’ was de populairste track van het album dat gedownload werd en het favoriete nummer op Anouks Myspace. Met de val van 44 naar ? schaart ‘I don’t wanna hurt’ zich in het illustere rijtje van nog grotere zakkers: Wham! verdween onlangs vanaf #4 met ‘Last christmas’.

2 opmerkingen:

  1. Niet de fans van Anouk lieten haar in de steek, echter GFK. Het nummer werd afgelopen week meer gedownload dan de week ervoor. Getuige bestudering van de downloadlijsten. Zo ook het bewijs dat het nummer met 1/3 downloads, woensdag op #62 met 13% stond. Om er donderdag vervolgens uit te vallen. Het is niet voor het eerst dat GFK moeilijkheden heeft met het verwerken van de downloads. Maar ja de vraag is ook of jij überhaupt iets doet met het commentaar van mensen die hier een berichtje achterlaten ?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anoniem, niet alleen Anouk heeft "last" van de invulling door de GFK van met name downloads. Helaas is mij niet bekend of er een controle op de werkwijze van de GFK is. Wat mij is opgevallen het afgelopen jaar, dat met name na het bekend worden van manipulatie door één persoon (die het tenminste toegegeven heeft), de GFK zo krampachtig bezig is, dat ze zelf aan het manipuleren zijn uit angst voor manipulatie. Hard maken is moeilijk, ze ontkennen alles, maar zolang er geen controle op is.... maar laten we wel eerlijk blijven: is het al die moeite wel waard en moet er niet gewoon een hitlijst komen waarin ALLES wordt meegeteld? Ook al koopt iemand 1.000 singletjes op in één week: als er geen belangstelling voor een nummer is verdwijnt het nummer toch uit de belangstelling en zal zo'n actie meer schade aanrichten voor een artiest c.q. maatschappij dan éénmalig een hoge notering.
    KORTOM:
    de hele samenstelling op de schop!

    BeantwoordenVerwijderen