zondag 27 januari 2008

Klubbhead doet Avant garde in de remix

Avant garde: Get down (again) (70)

In 1999 kwam Avant garde met ‘Get down’ tot #51. Avant garde was het project van DJ Maui, Jerry Roperós (uit België) en Terri Bjerre (uit Hamburg). Wat er van Dj Maui is terecht gekomen blijft vooralsnog een raadsel. Maar van Jerry weten we dat hij zich bezighoudt met mixen en producties voor, van en met anderen. Avalanche en Clubworxx zijn een paar van zijn projecten. In 2004 heeft Jerry zelf al eens een remix gemaakt van ‘Get down’.

Terri Bjerre had al voor Avant garde succes. Ze was zangeres van ‘Oh la la la’ van 2 Eivissa (#30) en ‘Keep the fire burning’ van Future breeze (#62), beide in 1997. In 2004 scoorde ze haar grootste met ‘Nothing I won’t do’ van Special D (#8). En een jaar later was het raak met ‘Pump up the jam’ als D.O.N.S. feat. Technotronic (#43). Samen met Jerry Roperós en Dennis de Menace doet ze house optredens.

Met ‘Get down (again)’ uit juni 2007, hebben geen van de oorspronkelijke uitvoerenden iets te maken; de remix is afkomstig van Johnny Crockett, die wij beter kennen als Koen Groeneveld of Dj BoozyWoozy. Samen met zijn maatje Addie van der Zwan vormt hij de Klubbheads, en die hebben ook een remix ‘Get down’ gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten