maandag 28 januari 2008

Amy Winehouse gaat afkicken

Mark Ronson feat. Amy Winehouse: Valerie (1)

Voor de tweede week voeren Mark Ronson feat. Amy Winehouse de Single Top 100 aan met ‘Valerie’. De afstand met ‘Father and friend’ van Alain Clarke is bijna 30%, en vormt daarmee de enige serieuze bedreiging voor ‘Valerie’. Ook op het albumfront gaat het Amy voor de wind; ‘Back to black’ blijft op een ruime voorsprong (zie de Albumsnippers).

En na maanden doet Amy Winehouse wat ze in haar hit ‘Rehab’ zweerde nooit te doen, en dat is zich laten opnemen in een afkickkliniek. De aanleiding is tweeërlei. In de eerste plaats de foto’s die de Britse krant The Sun publiceerde waarop Winehouse naar het schijnt een crackpijpje rookt, en dat is strafbaar in Groot-Brittannië. Wat misschien nog wel de doorslag geweest kan zijn, is haar nominatie voor zes Grammy awards in februari, en die wil of mag ze niet missen. Volgens het management wil Amy eindelijk haar drugs- en alcoholverslaving een halt toeroepen. “Amy heeft besloten zich te laten opnemen na overleg met haar platenlabel, management, familie en artsen”, luidt de verklaring. “Ze heeft ingezien dat ze professionele hulp nodig heeft om blijvend te herstellen van haar drugsverslaving.” Het is niet de eerste keer dat ze zich laat opnemen in een ontwenningskliniek. In augustus liet ze zich al eens voor korte tijd opnemen in een ontwenningskliniek. Een maand later werd ze in Noorwegen opgepakt en beboet wegens het in bezit hebben van marihuana.

Naast familie en management, komt er hulp uit onverwachte hoek. Zangeres Mary J. Blige, die zelf weet hoe het is om af te kicken, wil Amy helpen. Mary is een groot fan van Amy en zegt dat ze altijd met haar kan praten als ze iemand nodig heeft. Blige: “Ik wil met Amy Winehouse praten. Over leuke dingen, maar ook over herkenbare onderwerpen.” Mary geeft toe dat Winehouse misschien nog niet klaar is om professioneel geholpen te worden met haar drugsverslaving. Zelf heeft de zangeres ook de nodige drugsproblemen gehad. “Ik denk dat Amy nu niet naar me wil luisteren, want toen ik zelf in dezelfde situatie zat, wilde ik dat ook niet.” We blijven het in de gaten houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten