zondag 27 januari 2008

Rattlesnake shake: van heavymetal tot publiekslieveling

Rattlesnake shake: Babica (63)

Afgelopen zondag vond in ‘de Pas’ in Heesch de presentatie plaats van de videoclip ‘Babica’ van de coverband Rattlesnake shake. Op vertoon van de cd-single ‘Babica’ kon je daar gratis bij zijn. Er schijnen al zo’n 2.000 van verkocht te zijn. Mocht je dit gemist hebben, dan is er nog een opname van een optreden in februari 2007 in Paradiso . Volgens ons hebben ze die clip dan ook helemaal niet nodig. De band won op 31 maart 2007 in ‘Stadion de Vechtse banen’ in Utrecht de ‘Dommelsch Clash of the Coverbands public's favourite award 2006’. The Blues brothers & Band werden die avond tot ‘beste coverband’ uitgeroepen. Lees hier het verslag van de finale.

Rattensnake shake komt uit Oss en bestaat uit Jan Loeffen (zang), Eugene Dappers (gitaar/zang), Frits Appel (gitaar), Berrie Vermeulen (drums) en Michel Dappers (bas). Van origine zijn het vijf heavymetal muzikanten die een aantal jaren geleden besloten om het te proberen als coverband. Niet eentje die trouw de nummers naspeelt, maar een band die naast het vakkundig brengen van covers net dat ietsje meer weet te brengen. Het repertoire kent een mix van klassiekers en actuele hits die met de nodige humor worden gebracht. En dat al meer dan vijftien jaar. Inmiddels komen de fans uit zes verschillende landen.

Babica is een mix van drie nummers:
- ‘Jimmy’ van Boudewijn de Groot (#7 in 1973)
- ‘Malle babbe’ van Rob de Nijs (#9 in 1975)
- ‘Nothing else matters’ van Metallica (#4 in 1992 en #3 in 1999 with Michael Kamen conducting the San Francisco symphony orchestra)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten