vrijdag 8 februari 2008

Amy belaagt door Leona Lewis en Lenny Kravitz

Aanstaande zondag komt ze niet naar de Grammy awards, omdat ze geen visum krijgt voor Amerika. Het zal de aandacht rond Amy Winehouse alleen maar doen vergroten. Ook deze week slaat ze alle aanvallen af. Kane dat vorige week met ‘Catwalk criminal’ binnenkwam op #2, zakt nu al weg naar de vierde plaats. En ook Leona Lewis laat het afweten, nadat ‘Bleeding love’ vorige week van zestien naar #3 steeg. Het nummer boekt weliswaar een plaatsje winst, maar relatief gezien zakt het nummer 15%. Ook geen bedreiging hoeft ze te verwachten van het ‘Konijntje’ van aka the Junkies de top 10, dat naar #6 stijgt. En ook voor Anouk, die met ‘I don’t wanna hurt’ naar de tiende plaats stijgt, hoeft ze (nog) niet bang te zijn.

Records worden deze week gebroken door Henk Damen die met ‘Ik wil jou voor altijd’ naar de dertiende plek stijgt en daarmee zijn grootste hit scoort. In 2002 kwam ‘Jouw tranen komen veel te laat’ slechts tot #26. En ook Nickelback scoort hun grootste hit. Dertien weken staat ‘Rockstar’ genoteerd, en al die tijd kwam het nummer niet verder dan de één en twintigste plaats. Deze week komt daar verandering in, want het nummer stijgt naar de veertiende plaats. ‘Photograph’ kwam in 2005 tot de zestiende plek.

Flinke stijgers zijn er in de tweede week van ‘Als ik jou zie’ van Syb (van 48 naar #23), ‘F*cking niet normaal’ van King Jaap (van 58 naar #29), ‘Lucky all my life’ van Racoon (van 88 naar #33) en ‘Stuk’ van Partysquad! (van 57 naar #33).

De hoogste binnenkomer komen we pas tegen op #44, de Nederlandse band Moke met ‘Heart without a home’, het titelnummer uit de film ‘Tbs’. ‘Thrill’ van de Nederlandse producers Ernesto vs Bastian, komt daar net onder binnen op #45. Het optreden bij Paul de Leeuw werpt zijn vruchten af, want ‘Come in from the cold’ van Marc Broussard komt binnen op #61. Verder komen in de rangorde 51-75 de volgende nummers binnen: Ralvero met ‘Wicked’ (op #62), ‘Change’ van Sugababes (op #64), ‘Disco lies’ volgens Moby (op #70) en ‘Alleen met jou’ van Vangrail (op #73).

En in het onderste kwart zien we ‘Jij moet verder’ van René Froger (op #77), de Vlaamse zanger Melee met ‘Built to last’ (op #81), ‘Kom van die kruk af’ van Carrousel people (op #88), ‘Girl you know’ van Gmaduro (op #91), ‘Denk aan jou’ van Gio (op #92) en ‘Skinny jeans’ van Le le, van de jongens van de Jeugd van tegenwoordig (op #96).


Ook in de Mega Album Top 100 houdt Amy Winehouse standt met ‘Back to black’. Drie binnenkomers in de top 10. Op #2, maar wel op ruime afstand van Amy, staat Lenny Kravitz met ‘It’s time for a love revolution’. Twee plaatsen lager scoort Jack Johnson met ‘Sleep through the static’, en op de negende plek ‘Bok ‘m d’r op’ van Mooi wark.

De dames doen het deze week goed. Op #31 komt Mary J. Blige binnen met ‘Growing pains’, op #58 ‘Detours’ van Sheryl Crow en op #88 Liz Wright met ‘The orchard’. Daar tussenin zien we ‘Collected’, een verzamelalbum van 10CC (op #33) en ‘Pistola’ van Willy deVille (op #37). Bijna onderaan, op #98, komt ‘Lucky’ van Nada surf binnen. Waar ze inderdaad ‘Lucky’ mee mogen zijn.

Dat zijn de cijfers in de Single Top 100 en Album Top 100. Maandag krijg je ook de feiten erachter en nog meer in een nieuwe Megaman.

5 opmerkingen:

 1. Nickelback's ROCKSTAR stijgt vrolijk verder in de Mega Top 100, nu al
  op 14 van 24.
  Nu ben ik toch wel eens benieuwd wat er in de Top 40 gaat gebeuren.
  Kijk Wolter Kroes, Henk Damen, of andere door 538 geboycotte
  artiesten, dan wil ik nog wel volgen waarom deze artiesten tenslotte
  niet de top 40 halen (alhoewel ik het niet wil begrijpen), maar
  Nickelback, dat is andere koek.
  Jarenlang komt de eene na de andere single van hen probleemloos in de
  tipparade en dankzij 538 airplay ook in de top 40, zonder dat het ook
  maar een beetje verkoopt. Zo ook dit nummer, en zoals altijd,
  vervolgens ook roemloos ten onder.
  Maar nadat het nummer uit de top 40 is verdwenen, gebeurt er een klein
  wonder. Zo waar begint er een nummer van Nickelback, een door 538
  zwaar gepushte band ook na jaren nog eens te verkopen. Dus wat nu?,
  want Nickelback, dat wordt toch gedraaid op 538, en nu verkoopt het
  ook nog.
  Ben benieuwd of we enige reactie krijgen uit de hoek van die top 40
  mocht de plaat in de komende editie NIET terug keren in de lijst.
  Ik voorspel dat het niet gebeurt, maar ja, ik vind dan ook dat de
  echte top 40 al in 1999 ter ziele is gegaan.
  Toch blijft dit een interessante spagaat zo voor de samenstellers van
  de lijst, en tegelijkertijd een toetsing van geloofwaardigheid van
  samenstelling van de lijst.
  FRS heeft de single behoorlijk op voorraad staan, bovendien voor € 2 per stuk.
  Daarnaast behoorlijke airplay, dus ik ben benieuwd....


  Of wordt dit afgedaan als een actie van Thom?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En LEaf profiteerd nog steeds van de 3Fm request en Paul de Leeuw ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ondertussen door met Wonderwoman, Rockstar, Anouk en Valerie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opvallend is inderdaad dat Leaf, Nickelback en Anouk voornamelijk bij iTunes gedownloadt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook zal Tatjana verder stijgen door downloads net als deze week ;-)

  BeantwoordenVerwijderen