dinsdag 5 februari 2008

Anouk nu overal verkrijgbaar

Anouk: I don’t wanna hurt (21)

Twee weken geleden kwam ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk binnen op #44. Vorige week was het nummer echter nergens meer te bekennen, en dat heeft veel reacties opgeleverd op onze blog. ‘GfK Mega Charts zou met twee maten meten door de track uit de Single Top 100 te weren’. Deze week keert ‘I don’t wanna hurt’ terug in de Single Top 100, op #21, op basis van de download en de fysieke cd-single. En dus vroegen we de samenstellers van deze lijst wat er nu precies aan de hand is met dit nummer?

In de week dat de track binnenkwam, was het noch op singledownload, noch op cd-single verkrijgbaar. De notering op #44 was geheel toe te schrijven aan de downloads van de albumtrack, en dat had niet mogen gebeuren. De regel is dat als een track op cd-single en/of fysieke single wordt uitgebracht, dat dan pas de verkopen worden meegenomen. En niet dus van de albumtrack, zoals nu wel is gebeurd. Het moment van het uitkomen van de download en/of de fysieke single bepaalt dus wanneer de verkopen worden meegeteld.

3 opmerkingen:

  1. Dus WEER een bewijs dat de GFK met twee maten meet. Voor een bekende artiest wordt er niet zo nauw naar de herkomst gekeken. Bij een minder bekende artiest worden de verkopen onder een vergrootglas gelegd. Hoe lang gaat deze onzin nog door?
    Hetzelfde verhaal geldt voor "Valerie." Ook dat moet een minder bekende artiest eens proberen.
    En kijk weer eens naar het aantal noteringen van het label van Berk Music. Tja, als je je al ongeloofwaardig wil maken, doe het dan voor de volle 100%. Missie geslaagd -;(.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik neem aan dat je 'noch noch' bedoelt ipv 'nog nog'.
    Het blijft een vreemd verhaal, maar aan de andere kant op zich wel goed dat het kopen van albumtracks niet tot een hitnotering kan leiden. Je zou anders bij de release van een zeer goed verkopend allerlei tracks ervan in de singlelijst tegenkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh en... eeeh Valerie dan??? was toch ook een album tr.?

    BeantwoordenVerwijderen