zondag 26 oktober 2008

Dicecream durft eindelijk clip uit te brengen

Dicecream feat. the Partysquad, Reverse, Darryl & Sjaak: Whoop whoop (71)

Bijna was ie er geweest, Jerry Leembruggen van the Partysquad... Op 23 september, toen hij samen met Partysquad-collega Ruben Fernhout op Ibiza was voor het opnemen van een aantal videoclips, kreeg hij in de bergen een ernstig auto-ongeluk. Jerry belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij werd nog diezelfde nacht op Ibiza geopereerd, lag wekenlang aan de beademing en werd kunstmatig in slaap gehouden. En nog is het maar de vraag of en wanneer de dj volledig zal herstellen. Dat ongeluk is de reden waarom deze single van Dicecream, waarop ook the Partysquad te horen is, enige tijd is tegengehouden. Inmiddels gaat het weer wat beter met dj Jerry en durft Dicecream de video vrij te geven voor vertoning.

Naast de Partysquad zijn trouwens ook rappers Reverse, Darryl en Sjaak te horen. Reverse scoort bij deze zijn eerste hit onder eigen naam, maar is natuurlijk al bekend als de helft van Art-officials. Zijn neef Darryl stond van de zomer nog in de top 10 als een van de uitvoerenden van de hit ‘Eejeejo’, een vakantiefavoriet van de Megaman. Sjaak staat deze week nog nét met nog een single genoteerd: op #98 staat hij op het punt van verdwijnen met ‘Baas’, zijn samenwerking met Ali B.

Dicecream heet eigenlijk Jonathan Mangal en is op 6 april 1982 geboren. Hij maakt naam als MC als hij tourt met Brainpower. Met diezelfde Brainpower maakt hij ook deel uit van het rapperscollectief ADHD. In de film ‘Afblijven’ heeft hij een figurantenrol. Samen met Brainpower is hij ook verantwoordelijk voor een deel van de soundtrack. In 2006 verschijnt daarnaast ook zijn debuutalbum. Dicecream is in november toe aan de opvolger daarvan; die gaat ‘De blaastest’ heten. Dit ‘Whoop whoop’ is daarvan de voorloper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten