vrijdag 31 oktober 2008

Hitflits: So incredible: Ilse DeLange op #1


We zullen maar direct met de deur in huis vallen: de downloadactie vorige week is geslaagd: ‘So incredible’ van Ilse DeLange stijgt in zowel de Single Top 100 als Download Top 50, van de veertiende naar de eerste plaats. Felicitaties dus voor Ilse die haar #1 vanochtend zelf meldde in ‘Giel’: ‘Da’s so kicken’! Ook al is het maar voor één week, want vandaag is ‘Als je lacht’, de nieuwste single van Jan Smit verschenen.

De enige nieuwe in de top 10 is ‘So what!’ van P!nk, dat stijgt van 17 naar #10. Haar album ‘Funhouse’ doet het nog beter, want dat komt binnen op de eerste plaats van de Album Top 100 (zie onder). En zoals al in de midweek gemeld: Beyoncé is met ‘If I were a boy’ de hoogste binnenkomer op #20.

2008 lijkt het jaar van de remixen te worden. Vorige week bereikte ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project zelfs de eerste plaats. De Wamdue project heeft hun #2-hit ‘King of my castle’ uit 1999 van een nieuw jasje voorzien, noemde het ‘King of my castle 2009’ en komt er mee binnen op #37. Ook Seal is terug met een oud nummer, maar niet van hem zelf: ‘A change is gonna come’ staat op #38.


Naast de nieuwe #1, ‘Funhouse’ van P!nk, komen er nog twee albums de top 10 binnen van de Album Top 100. ‘The Katie Melua collection’ op #4 en ‘A hundred million suns’ van Snow patrol op #9. ‘Frans & Marianne’, de #1 van vorige week van Frans Bauer & Marianne Weber, maakt een flinke duikeling, van 1 naar #6. Ilse DeLange, vorige week nieuw op #2, blijft daar staan, met een verschil van 9% op ‘Funhouse’ van P!nk.

Andere binnenkomers zijn er onder meer van: Anastacia met ‘Heavy rotation’ (op #15), Andrea Bocelli met ‘Incanto’ (op #28), Don Diablo met ‘Life is a festival’ (op #37), the Cure met ‘4:13 dream’ op (#38), Heather Nova met ‘The jasmine flower’ (op #43) en Glennis met ‘Glennis’ (op #48). En nadat vorige week ‘Sinterklaas en het geheim van het grote boek’ van Diego op #88 binnenkwam (en deze week naar #100 zakt), zien we deze week ‘Liedjes van de club van Sinterklaas’, het nieuwe album van de Club van Sinterklaas binnenkomen op #79. Maar dan wel zonder Coole Piet, eh Diego.

Al weer een weekend met een nieuwe #1 in beide lijsten, waarvan Ilse in de singlelijst wel de meest opvallende is. Daar komen we dan ook na het weekend op terug in een nieuwe Megaman.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Megaman, over welke downloadactie hebben we het dan?
    Of is er weer eens door iemand in het bijzonder gedownload?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Megaman, als je de midweeklijsten van deze week naast elkaar legt, lijkt er weinig van de lijst te kloppen. Nummers, die donderdag nog niet in de lijst stonden, staan ineens op een middenpositie, zonder een hoge download. Zijn ze blind daar bij de Megacharts?

    BeantwoordenVerwijderen