zondag 26 oktober 2008

Kane slaat munt uit LAT-relatie

Kane: It’s London calling (25)

Tsja, je kunt natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten als je zelf in de Verenigde Staten zit en je vriendinnetje in Londen, en dikke tranen van verdriet huilen op je hotelkamer. Je kunt ook elkaar bellen, uren aan de lijn hangen en een torenhoge telefoonrekening opbouwen. Of je kunt er, net als Dienand Woesthoff, een liedje over schrijven en er nog geld aan verdienen ook. ‘Elk nadeel hep se voordeel’, zei een bekend Nederlands filosoof al eens.

Inderdaad, toen Woesthoff met Kane in de VS bezig was met de opnamen voor hun album ‘Everything you want’, woonde zijn nieuwe vriendinnetje, Lucy Hopkins, tijdelijk in Londen. Kanes nieuwe single gaat over de telefoongesprekken tussen die twee in die tijd. De videoclip is dan ook heel toepasselijk opgenomen in, eeh, Brussel. Gelukkig is er hier en daar een plaatje van London tussendoor gemixt, om ons aan het onderwerp te herinneren.

‘It’s London calling’ is de vierde track ter promotie van het album ‘Everything you want’. De vorige, ‘Wanna make it happen’, is alleen aan de radiostations aangeboden, maar is nooit als commerciële single of download verschenen en behaalde dus ook geen notering. Verder scoorde Kane al wel hits van het album met ‘Catwalk criminal’ en ‘Shot of a gun’. Die singles bereikten in respectievelijk februari en april als hoogste plek een tweede positie (allebei ook de plaats van binnenkomst). De 25e plek voor ‘It’s London calling’ is dus wel een domper. Sterker nog, het is voor het eerst in vijfenhalf jaar tijd dat een single van Kane níet in de top 10 debuteert!

Wil je Kane live aan het werk zien met ‘It’s London calling’, kijk dan eens naar deze amateuropname van het nummer tijdens een liveconcert in de Kuip in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten