dinsdag 4 november 2008

Algerino zet Douzi in beweging

Algerino ft. Douzi: Move! (47)

Vraagje: Wat hebben de acts Parson Brown (op #64) en Algerino (op #47) met elkaar gemeen? Antwoord: Erik de Zwart. Erik begon eerder dit jaar het label 21st Century music in Loosdrecht samen met zakenpartner Pim van der Kolk. In een tijd waarin platenlabels acts afstoten, hebben Erik en Pim er echter alle vertrouwen in. Van de eerste drie acts die ze tekenden, heeft alleen Rachid, de Marokkaanse Frans Bauer, nog geen hit gescoord. Zangeres Joyze scoorde met ‘Impossible’ (#20) en Parson Brown met ‘Mexican standoff (falling into you)’ (#28). Deze week scoort deze groep zelfs hun tweede hit met ‘The trees that whisper’ (op #64).

Onlangs tekende ook Algerino op het label 21st Century music. Erik de Zwart bleek zeer onder de indruk van Algerino’s repertoire. Hij was vooral goed te spreken over het feit dat Algerino zowel in het Engels als in het Nederlands zijn mannetje kan staan. De carrière van Algerino geboren in Oujda, begon op zijn tiende. Alvorens hij het serieus aanpakte, maakte hij nog wel even zijn studie Economie af. In 2004 schreef hij het nummer ‘2 hot 2 handle’, het anthem voor de organisatie Freefight. Wereldkampioen vechtsport K-1 gebruikte het nummer als zijn opkomstnummer. Je zou denken, dat is kat in het bakkie. Vergeet het maar! Algerino heeft er nauwelijks wat aan overgehouden. Twee en half jaar hoorden we niets van hem tot ‘Move!’ dat hij maakte met de Belgische Marokkaan Douzi.

Met ‘Move!’ wil Algerino zijn verhalen overbrengen aan de wereld. De rapper zet op deze manier zijn eigen stijl neer. Het nummer bestaat voornamelijk uit Engelse én Arabische tekst. Algerino: “Nederlandse rap is aan de grenzen verbonden, maar als je in andere landen iets wilt bereiken, moet je met Engels goed uit de voeten kunnen. De combinatie tussen Westers en Arabisch sluit naadloos op elkaar aan”. Zo ook de combinatie tussen Algerino en Douzi, die meedoet op ‘Move!’. “Samen maakten we de move”.

3 opmerkingen:

  1. MOVE! oude buurtgenoot doet het goed!
    alleen komt hij niet uit oujda maar gewoon in nl geboren hoor,haha
    en volgens mij is hij ook pas 3 of 4 jaar bezig
    nou hopen dat dit wel zijn doorbraak zal zijn,hetnummer leent zich er in elk geval voor!suc6!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een geweldige clip en het is freshhhh

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk nummer. heerlijke combinatie tussen westers en arabische muziek.klasse nummer !
    ik wist helemaal niet dat het een nederlandse compositie was,dat maakt het voor mij helemaal tot een top nummer ! morgen eens kijken waar ik hem kan bestellen

    BeantwoordenVerwijderen