woensdag 5 november 2008

Midweek: Offensief Jan Smit geslaagd


En wederom kan niemand om Jan Smit heen: ‘Als je lacht’, zijn twintigste hit, knalt vrijdag op #1 binnen. En dat geheel op basis van de vinyl single. Niemand kan hem meer tegenhouden, zelfs Freek Bartels, de nieuwe Josef, niet met ‘Laat je droom bestaan’, die op een tweede plaats zal binnen komen. Derde binnenkomer in de top 10 wordt waarschijnlijk ‘Dochters’ van Marco Borsato.

Een stuk lager zien we nieuwe singles van Syb (‘Tussen land en sterren’), Jolanda Zoomer (‘De jagers in het wild’), Roy Gates (‘One touch’), Karima (‘Hold on sister’), Milow (‘Ayo technology’) en Jeff van Vliet (‘’t Is niet mijn fout’).

In de ene lijst verliest ze een #1-hit, maar in de andere boekt ze er misschien weer eentje bij. En beide hebben ook nog bijna dezelfde titel. De single ‘So incredible’ van Ilse DeLange moet inleveren, maar haar album ‘Incredible’ maakt een grote kans om haar vierde #1-album te worden. Alleen Marco Borsato (‘Wit licht’) en Katie Melua (‘The Katie Melua collection’) kunnen haar nog tegenhouden.

Voor het eerst in weken zullen de binnenkomers niet bij de bovenste tien vallen. Buiten de top 10 komen albums van Seal (‘Soul’), Ferry Corsten (‘Twice in a blue moon’), Marike Jager (‘Cella trigger’) en Paul Carrack (‘I know that name’) binnen.

Jan Smit triomfeert dus en Ilse DeLange misschien ook aanstaande vrijdag, wanneer de definitieve lijsten bekend worden. Je leest er dan alles over in een nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten