dinsdag 4 november 2008

King of my castle na tien jaar weer een hit

Wamdue project: King of my castle 2009 (37)

Iedere dj maakt wel eens een remix van zijn of haar favoriete plaatje. Meestal blijft het resultaat dan beperkt tot een kleine kring. Een enkele keer wordt het door collega dj’s opgepikt en dan is de weg open voor succes. Tenminste als het grote publiek het nummer ook nog weet te waarderen. 2008 is een jaar waarin veel remixen het tot een hitparadepositie weten te schoppen, met zelfs een #1-hit vorige week voor the Guru Josh project met ‘Infinity 2008’.

vooruitziende blik

We lopen tegen het einde van het jaar en een aantal remixen krijgen het predikaat ‘2009’ mee, zodat ze ook dan nog tot de verbeelding spreken. Na Atlantic ocean met ‘Waterfall 2009’ (#21 in juli, wel erg vroeg dus), Remote vs total touch met ‘Touch me 2009’ (#52 in oktober) en nu ‘King of my castle 2009’ van the Wamdue project, van de Amsterdamse dj Rowald Steyn. ‘Tell the sky fall down’ van Dash Berlin (#36 in mei) is ook van zijn hand. Overigens hebben Armin van Buuren en Sander van Doorn ook remixen gemaakt van ‘King of my castle’.

‘King of my castle’ stamt uit 1997, maar werd pas in de remix van Roy Malone (=Mauro Ferrucci) ¬uit 1998, in juni 1999 een #2-hit. Alleen ‘Best friend’ van Toy-box bleek drie weken lang te sterk voor ‘King of my castle’. Vier jaar daarvoor, in 1995, begon de Amerikaanse dj Chris Brann met produceren, samen met DJ Deep C (=Chris Clarke) en DJ Udoh (=Chris Udoh). Ze deden dat onder verschillende namen als Wamdue kids, Wam kidz, Wambonix en Wamdue project.

In 2000 ging Chris Brann alleen verder, gebruikmakend van diverse gastmuzikanten. Daaronder ook zangeres Gaelle Addison, die het origineel van ‘King of my castle’ al eerder had ingezongen. Van het nummer zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen stuks verkocht. Chris Brann, het huidige Wamdue project, dat staat voor ‘What I’m gonna do’, is van plan binnenkort met een heel nieuw album te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten