dinsdag 4 november 2008

Ilse Delange maakt rare sprongen

Ilse Delange: So incredible (1)

Hoe toepasselijk kan een titel zijn...! Deze #1-hit voor Ilse Delange is echt ongelofelijk. Wat te denken van de chartrun: vijf weken terug kwam de single op #5 binnen, maar direct daarna werd een vrije val ingezet naar #11, #28 en #40. Vorige week ging het ineens weer bergopwaarts naar #14 en deze week stijgt de single volkomen onverwacht zelfs door naar de top!

Het levert Ilse Delange haar eerste #1-hit op. Haar zestiende hit betekende bij binnenkomst al haar derde top 10-hit (en eerste solo-top 10), maar het is bij deze dus ook haar grootste hit geworden. Er schijnt echter een luchtje aan te zitten; er zijn al bronnen die melden dat er sprake is van verkoopmanipulatie. Het zou best wel eens kunnen zijn dat veel exemplaren tegelijk door één persoon zijn gedownload, om op die manier een #1-hit te forceren. We hebben GfK Dutch Charts, de samensteller van de hitlijsten, benaderd om een verklaring voor deze stijging. Tot het publiceren van deze Megaman hebben we die echter nog niet gehad.

1 opmerking:

  1. Nee natuurlijk krijg je geen reactie. Die hele systeem van de Gfk is zo lek als een mandje en manipuleren viert hoogtij. Hoeveel boter kan men op zijn hoofd hebben. Enne dat bewijzen dat één persoon verantwoordelijk is voor de download is met de huidige technieken niet meer te doen. Het enige wat "men" nodig heeft is:
    een dikke portemonnee en het er voor over hebben OF een label bezitten en tegelijkertijd een platenzaak. Let maar op de noteringen van Berk-muziek gedurende de tussentijds gepubliceerde "midweek"=lijsten en de officiële lijsten van vrijdag.
    Wat een fake!

    BeantwoordenVerwijderen