dinsdag 11 november 2008

Karima zet zich in voor Plan Nederland

Karima: Hold on sister (44)

Karima Lemghari zet zich in voor Plan Nederland, een organisatie waar je een kind in een arm land kunt ‘sponsoren’. Plan Nederland (het voormalige Foster parents plan) voert momenteel de ‘Because I'm a girl’-campagne en Karima's liedje is daar het muzikale uithangbord van. In het kader van deze campagne bezocht ze India. Hier maakte Karima kennis met misbruikte, miskende en mishandelde meisjes. Haar bevindingen wil zij delen in de documentaire ‘Warzone in India’, binnenkort te zien bij Llink.

Karima (geboren in 1974 in Amsterdam) ken je misschien nog uit de damesgroep Dignity, al is ze al een tijdje solo. Ze leverde een grote bijdrage aan twee albums van Postmen, zong het refrein van de hit ‘More days to Come’ van de rapper E-life, werkte mee aan de top 3 hit ‘De bom’ (2000) van Postmen en Def ryhmz en is onderdeel van Social life waar ze het nummer ‘Tomorrow’ voor schrijft en uitvoert.

Solo scoorde ze samen met Ali B in het nummer ‘Waar gaat dit heen’ (#57 in 2003). Ook die single was voor een goed doel: de opbrengst kwam ten goede aan Amnesty International. En in juni dit jaar met ‘Wil voor je gaan’ dat tot #33 kwam. Van 2004 tot 2006 was Karima te zien in de musical ‘The Lion king’ van Joop van den Ende. Daarin speelde zij een rol als sopraan in het zangensemble en was zij understudy van Shenzi en Sarabi, twee van de hoofdrollen in deze musical. In totaal stond Karima meer dan achthonderd keer op de planken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten