woensdag 12 november 2008

Hitflits: Borsato en Sinterklaas komen er aan

Marco Borsato flikt het hem weer: ‘Dochters’, de derde single van het album ‘Wit licht’ knalt nieuw binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Zowel fysiek als op download is hij voor iedereen te sterk: het verschil met de #2 is maar liefst 75%. ‘Dochters’ is Marco zijn veertiende #1-hit, waarvan de negende op rij!


Jan Smit heeft daardoor maar kort van zijn achtste #1-hit kunnen genieten: ‘Als je lacht’ zakt echter na één week niet naar #2, maar zelfs naar de vijfde plaats. Jan moet Beyoncé met ‘If I were a boy’ op #2 (volledig op download) , ‘Infinity 2008’ van the Guru Josh project (op #3) en Coldplay met ‘Viva la vida’ (op #4) voor laten gaan. Zoals in de midweek gemeld, scoort Alain Clark met ‘Fell in love’ zijn tweede top 10-hit. Het nummer stijgt in de vierde week van 15 naar #10. En Jason Mraz stijgt in de veertiende week met ‘I’m yours’ van 15 naar #9. Het is de derde keer dat dit nummer bij de bovenste tien belandt.

Morgen komt Sinterklaas aan in Almere, en een aantal van zijn Pieten hebben een plaatje opgenomen. Diego & Gerard Joling met ‘Ik kan niet wachten’ van (op #51), De Club van Sinterklaas met ‘De grote onbekende’ (op #67) en de Gebroeders Ko met ‘De knippieten’ (op #96). ‘Ayo technology’ van Milow is één van de grote stijgers; het nummer gaat van 69 naar #30 en is de komende week ook nog de 3FM Megahit.

De andere binnenkomers zijn:
#28: the Killers: ‘Human’ (de 3FM Megahit van de afgelopen week)
#32: Stef Ekkel: ‘Laat de glazen nu maar klinken’
#36: Henk Damen: ‘Ik heb vannacht van jou gedroomd’
#57: Mark Simmons: ‘Get us high’
#65: Krezip: ‘Go to sleep’, hun (eerste) afscheidssingle
#84: Keane: ‘The lovers are losing’
#85: T.I. feat. Rihanna: ‘Live your life’
#87: Henk Wijngaard: ‘Van de wereld’
#88: Bingo players: ‘Chop’
#89: Belle Perez: ‘Tu’
#94: the Breeze: ‘Ride on the wind’
De hekkensluiter is ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon op #100.


Ook de Album Top 100 kent een nieuwe #1: ‘The promise’ van Il Divo, hun derde #1-album. Op een tweede plaats, maar relatief gezien ver van de #1, op ruim 56%, komt ‘Live’ van Live binnen. Op een derde plaats zien we ‘And winter came’ van Enya en ook in de Album Top 100 is Krezip van de partij. Hun ‘Best of’ komt binnen op #4. Vanaf #14 stijgt ‘Soul’ van Seal naar #7.

In de onderste helft komen de albums binnen van Josh Groban met ‘A collection’ (op #23), Christina Aguilera met ‘Keeps gettin’ better’ (op #28), Gordon met ‘A song for you’ (op #32), Original soundtrack van ‘High school musical 3’ (op #46) en de Smurfen met ‘Wij gaan naar Smurfenland’ (op #47).

‘Buiten spelen’ van Kinderen voor kinderen, waarvan de tv-special afgelopen zaterdag, 8 november, werd uitgezonden, stijgt in de vijfde week van 37 naar #22.

De oudjes doen het nog best. The Police met het live album ‘Certifiable’ (op #43), Tracy Chapman met ‘Our bright future’ (op #56), Grace Jones met ‘Hurricane’ (op #63) en Genesis met ‘Genesis 1070 – 1975’ (op #65). En last but not least komen ‘De leukste liedjes van de Bibaboerderij’ van de Bibaboerderij binnen op #93.

Het blijft onrustig aan de top van de lijsten: voor de vierde achtereenvolgende week hebben zowel de Single als Album Top 100 een nieuwe #1. Daarnaast hebben we nu al drie Sinterklaas hits. Daarover en andere zaken gaat het in een nieuwe Megaman, die je na het weekend tegemoet kunt zien. Maar eerst hebben we morgen de intocht van Sinterklaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten