maandag 19 januari 2009

Dio & Sef geven zich bloot

DIO feat. Sef: Tijdmachine (17)

‘Tijdmachine’ van DIO feat. Sef is één van de leukste, zoniet de leukste videoclip van dit moment. Sinds 24 november, het moment dat de clip online ging op YouTube, is het meer dan 1,2 miljoen keer bekeken! Begin december kwam het album ‘Rock & roll’ uit en gaat deze week dankzij de single op herhaling op #91.

Achter DIO gaat Diorno Braaf schuil, geboren op 31 mei 1988 in Amsterdam. Hij groeide op zonder vader en leefde veel op straat, waardoor hij juist het tegenovergestelde is van zijn achternaam, Braaf. Na diverse scholen te hebben bezocht, komt hij uiteindelijk terecht op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. In deze tijd vindt hij dé manier om zich te wapenen tegen alle tegenslagen, en dat is bezig zijn met muziek. In 2004 begint hij dan ook met rappen, beïnvloed door Biggie, Jay-Z en Eminem. Hij ontmoet rapper Darryl van Gonter en samen beginnen ze de formatie Dubbel D. Na twee jaar gaan ze uit elkaar. Dio belandt opnieuw op straat en werkt samen met the Opposites en Willie Wartaal (hit: ‘Dom, lomp en famous’, #23 in 2007) en met Partysquad!, Sjaak & Reverse én Sef (hit: ‘Stuk’, #11 in 2008).

Sef heet voluit Yousef Gnaoui en is geboren in Amsterdam op 22 Juni 1984. Acteren heeft hij van zijn vader Hassan Gbaoui die acteur en poppenspeler was. Met zijn buurtjongens Thomas Goethals (the Flexican) en MC Fit richtte hij in 2004 de rapgroep Flinke namen op, waar later rapper Murth aan werd toegevoegd, ook bekend als Murth the Man-o-Script en Likeminder fit. Ze maken CD’s, clips en deden mee met de Grote Prijs 2005. Behalve als rapper kom je Yousef tegen als host op feesten als Girls love dj’s en The dirty, dirty, dirty. En buiten dat alles werkt hij bij reclamebureau Habbekrats als art director/ grafisch vormgever.

En de volgende samenwerking tussen DIO en Sef staat al weer op stapel. ‘Licht van de laser’ van Partysquad! waaraan de heren wederom meewerken, evenals Sjaak. Partysquad! produceerde het album ‘Rock & roll’ van DIO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten