maandag 19 januari 2009

Succes voor Kid Cudi dankzij Italianen

Kid Cudi vs Crookers: Day ‘n nite (14)

Kid Cudi is het alter ego van Scott Mescudi uit Cleveland, Ohio. Kid (23) is een groot fan van the Beatles, die hij pas anderhalf jaar geleden ontdekte. The Beatles spreken hem aan vanwege de melodieën en de manier waarop de Fab four liedjes schreven. Toen hij de teksten onder ogen kreeg, was hij om: “zoiets kennen we niet in hip-hop nummers!” De afgelopen drie jaar is Scott in een studio in Brooklyn, New York, bezig geweest een eigen geluid te ontwikkelen. Tussendoor werkte hij mee aan ‘Welcome to heartbreak’ van Kanye West op diens album ‘808’s & heartbreak’. Kanye is ook degene die hem voor het voetlicht haalde, toen Cudi een mixtape had gemaakt in opdracht van het New Yorkse kledingmerk ’10 deep clothing’. In september 2008 trad Kid op tijdens de uitreiking van de Video music awards.

Italianen schieten te hulp

Er was al een handvol remixen van ‘Day ’n nite’ verkrijgbaar. En toch wist het nummer in Europa geen voet aan de grond te krijgen. Dat veranderde toen Andrea Fratangelo en Francesco Barbaglia, de Italiaanse Crookers, zich er mee bemoeiden. Zij maakten een nieuwe remix en ‘verbouwden’ zelfs de clip die bij ‘Day ‘n nite’ was gemaakt. En dankzij hun remix én de videoclip wordt het nummer eindelijk een hit. Binnenkort komt zijn album ‘Man on the moon’ uit.

gepasseerd

En dan te bedenken dat Kid Cudi in eerste instantie helemaal niet blij was met de remix door de Crookers. Er was hem namelijk helemaal geen toestemming gevraagd om de remix uit te brengen. Het is allemaal buiten hem om bekokstoofd door iemand van het label G.o.o.d. records. Kid Cudi vindt dat de videoclip helemaal niet bij zijn imago past, en heeft zelfs verzocht deze niet uit te brengen, maar een nieuwe te maken. Hij was daar echter te laat mee, want de clip was dezelfde dag al te zien op YouTube. Wij denken dan ook dat Kid Cudi niet moet zeuren, want ‘Day ’n nite’ is niet eens van hemzelf! In het nummer wordt namelijk een sample gebruikt van het nummer ‘Night’ van de Britse producers Benga & Coki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten