maandag 23 februari 2009

Voor Feestdj Marco begon het met Duitse muziek

Feestdj Marco: Parapapa (95)

Deze week moet ‘Rap das armas (Quintino remix)’ van Cidinho e Doca de eerste plaats afstaan aan ‘De balletjes van de Koningin’ van André van Duin (zie ook daar). ‘Rap das armas’ van Rockstarzz feat. Antoine Montana stijgt in de dertiende week van 61 naar #52 en ‘Paprika (Parapapa)’ van DJ Maurice pres. Boldheadz feat. DJ Jan gaat van 68 naar #55. Kortom, er stonden al twee nummers in de Single Top 100 die hun herkomst kennen bij het nummer van Cidinho e Doca. Deze week komt daar eentje bij: ‘Parapapa’ van Feestdj Marco op #95.

Daarachter gaat Marco Troost (Geervliet, 6 augustus 1978) schuil. Voor hem begon het allemaal met het nummer ‘Santa Maria’ van Roland Kaiser, waarop hij als jong ventje begon te dansen. Op zijn negende zong hij wekelijks de complete hitparade mee. Tijdens zijn studie ‘Sportief recreatief agogisch werk’ in Zwolle, sloeg de vonk over. Op een avond zag hij dj Jeroen van der Voort bezig met zijn eigen drive-in show, en dat leek Marco ook wel wat. Daarop ging hij in Geertvliet kinderdisco’s organiseren. Na zijn studie werkte hij een seizoen lang als skileraar in Gerlos en later werd hij daar de vaste dj van de Cin cin, wat voor hem het opstapje was voor zijn alter ego Feestdj Marco. In 2005 bracht hij met DJ Jesse onder de naam Feestexpress het plaatje ‘Tjoeke tjakke’ uit. En twee jaar geleden probeerde hij het als Feestdj Marco met ‘Brand new day’. Beide singles flopten, maar de aanhouder wint, want deze week scoort hij zijn eerste hit met ‘Parapapa’.

Naast al deze versies is er nog een vierde: ‘We zitten in de kroeg (rapapapaa)’ van de Feestmasters. Wellicht binnenkort in dit theater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten