zondag 2 augustus 2009

Quincy komt naar je toe deze zomer

Quincy: Zolang je winnen kan (82)

Eigenlijk is Quincy Schellevis (Amsterdam, 29 april 1978) bij toeval professioneel zanger geworden. Toen hij veertien was, is hij op aanraden van een vriendin van z’n zus zangles gaan nemen. Vervolgens deed hij in café La Bastille mee aan een talentenjacht, waarbij hij het nummer ‘Kaylee’ van René Froger deed. Het leverde hem een plaats op tijdens de finale, die plaats vond op Koninginnedag 1993 op een stampvol Leidseplein, wat tevens zijn eerste grote optreden was. Hij bleef optreden en deelnemen aan talentenjachten. Het werkte, want uiteindelijk is hij in het Amsterdamse café Bolle Jan, van de vader van René Froger, ontdekt door iemand van platenmaatschappij Dino Music, die hem aan producer/componist John Ewbank koppelde. In 1998 nam Quincy ‘Gewoon een man’, zijn eerste single op. Met ‘Elisa’, oorspronkelijk een Engels liedje van John, behaalde hij in 2001 voor het eerst een notering, ook al was het maar 1 weekje op #98. Later dat jaar werd hij gevraagd om ‘Morgen weer een dag’ op te nemen, een nummer van Ellert Driessen uit 1999, bestemd als het themalied van de derde Big brother ‘the battle’. Quincy moest het toen opnemen tegen drie andere liedjes, maar won met 46,1% van de stemmen. Het leverde hem een flinke hit op: veertien weken Mega Top 100, met als hoogste notering #23. En vanaf dat moment was hij van beroep zanger.

Quincy = Ciske

In 2003 volgde ‘Verlangen’ (#51). De echte klapper kwam in 2008 met de reallife soap op AT5 en de #15-hit ‘Slapeloze nachten’, een cover van Lichter laaie. ‘Zolang je winnen kan’, zijn zesde notering, zat ook al in de reallife soap. De soap trok veel aandacht en werd opgemerkt door Marianne van Wijnkoop, verantwoordelijk voor de cast van Joop van den Ende Theater Producties. Zij was net op zoek naar een tweede vervanger voor Danny de Munk in de musical ‘Ciske de Rat’. Na het doen van auditie werd Quincy de tweede vervanger van Danny de Munk.

Buiten het theater, is Quincy druk bezig met de ‘Wii Tour 2009’, waarbij hij Nederlandse en Belgische campings aandoet om een spetterende spelshow vol met games en entertainment te verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten