zondag 27 september 2009

Patricia Paay wil de Nederlandse Lady Gaga worden

John Marks project feat. Patricia Paay: Who’s that lady with my man ’09 (89)

Zestig jaar is Patricia Paay, maar over werk hoeft ze zich (voorlopig) geen zorgen te maken. Als haar deelname als jurylid bij Popstars ten einde loopt, staan diverse partijen in de rij om haar iets nieuws te bieden. En ze kan zo weg bij SBS6, want daar heeft ze geen vast contract mee. Naast het tv-werk is ze ook nog zangeres natuurlijk, want daar begon het allemaal mee voor Patricia Anglaia Margareth Paaij, geboren in Rotterdam op 7 april 1949. In 1965 debuteerde ze in the Evergreens, het nachtcluborkest van haar Griekse vader. Een jaar later krijgt ze een platencontract en treedt ze op tijdens de allereerste tv-avond van de TROS. De eerste twee singles zijn Engelstalig, maar slaan niet aan. Met ‘Jij bent niet hip’ bereikt ze in 1967 de negende plaats van de Parool Top 20. Ze is zangeres van Himalaya en Heart (de Nederlandse!) en zingt met haar zuster Yvonne Keely en anderen in the Starsisters. Ze trouwde en scheidde drie keer, waaronder de laatste keer met Adam Curry. Patricia scoorde diverse hits waaronder haar grootste in 1977: ‘Who’s that lady with my man’ dat tot #2 kwam. Dat nummer is nu in een nieuw jasje gestoken door John Dirne, oftewel producer/artiest John Marks.

met dank aan Linda

Het idee voor de nieuwe versie ontstond tijdens een sexy fotoshoot van Patricia en haar dochter Christina Curry voor het tijdschrift Linda. Patricia: “De fotoserie heeft een verhaaltje en tijdens de shoot zong de Engelse fotograaf het nummer. Gezien de huidige ontwikkelingen in mijn privé-leven een opvallende keus misschien. Het is puur toeval, maar wel heel toepasselijk. Daarop zijden mensen van het blad, waarom neem je het nummer niet opnieuw op? Daarvoor werd John Marks benaderd. In twee sessies zong Patricia het nummer opnieuw in en John deed de rest.

Lady Gaga

Over de nieuwe versie zegt ze: “Ik vind het geweldig wat John heeft gedaan met het nummer, want het is geen gemakkelijk liedje”. Tevens sluit ze niet uit dat dit het begin is van een nieuwe zangcarrière. Er zijn zelfs plannen voor een heel album, waarop dan wel een ‘paar knallers’ moeten komen. “Ik zou het liefste net zoals Lady Gaga waanzinnige nummers willen opnemen. Ik ben in ieder geval net zo gestoord als zij. Wat dacht je van Lady Patricia of Lady Paay." ‘Who’s that lady with my man ‘09’ werd eerst gratis weggegeven bij het tijdschrift Linda.Mode, een special van Linda magazine, maar is nu ook gewoon te koop. Het nummer werd in 1976 voor het eerst opgenomen door de Britse zangeres Kelly Marie, die er #1 meestond in de Franse hitparade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten