vrijdag 2 oktober 2009

Hitflits: Gerard Joling scoort zevende #1 met Toppers-lied

Hij had er vier weken voor nodig, maar het is hem weer gelukt. ‘Engel van mijn hart’ van Gerard Joling is de nieuwe #1 in de Single Top 100. In februari eindigde de Engelstalige versie, ‘Angel of the night’ door de Toppers, tweede tijdens het Nationale Songfestival; ‘Shine’ werd eerste en bereikte in maart de tweede plaats van de Single Top 100. Aangezien de Toppers niets deden met het nummer, maakte componist Edwin van Hoevelaak er een Nederlandse tekst op. Vervolgens gaf hij het nummer, ‘Engel van mijn hart’, aan Gerard Joling, die daar nu zijn zevende #1-hit mee scoort.

‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit gaat voor de derde keer onderuit. En of het nu definitief is, valt maar af te wachten, want het verschil tussen de #1 en de #2 is slechts 5%. Datzelfde percentage zit er tussen de #2 en #3, ‘Geen woorden’ van Frans Bauer, dat vanaf #84 komt aansnellen. Het nummer heeft (al) wel de eerste plaats veroverd in de Download Top 50. Vorige week leek het er op dat huidig Topper Jeroen van der Boom op de terugweg was met ‘Dat weet je’, want het liedje zakte van 4 naar #7. Deze week doet het nummer het omgekeerde en staat dus weer terug op een vierde plaats. De top 5 wordt vol gemaakt met ’17 & smoorverliefd / Moordgriet’ van Zirkus zirkus, dat vanaf 29 stijgt.


Ver buiten de top 10, op #31, komen we pas de eerste binnenkomer tegen. En wat voor één: ‘Papillon’ van Editors. Het is hun vijfde notering en de voorloper van het album ‘In this light and on this evening’, dat de komende week verschijnt. Ook niet echt allerdaagse muziek is er op #43: ‘Pussy’ van Rammstein. Rock is er van Foo fighters met ‘Wheels’ (op #93) en van onze eigen Destine met ‘Stars’ (op #94).

Resteren nog de volgende binnenkomers:
#59 - Thomas Berge: Kon ik maar even bij je zijn (cover van #1-hit van Gordon uit 1991)
#75 – Tokio hotel: Automatic
#77 - Mando diao: Gloria
#89 - Carolina liar: ‘Show me what I’m looking for’
#90 – Maribelle: Ik geef me over
#97 - Dizzee Rascal: Holiday

In de Album Top 100 blijft ‘For bitter or worse’ van Anouk. Aanstaande maandag zal ze nummers van haar album spelen bij Giel. Het overwicht van ‘For bitter or worse’ is bijna 80% op ‘Celebration’ van Madonna. De DVD van ‘Celebration’ komt binnen op de eerste plaats van de DVD Muziek Top 30.

De drie hoogste binnenkomers zijn van vrouwen. De allereerste op #3, is Anna Mae Bullock, oftewel de 69-jarige Tina Turner met ‘Tina live!’. Het is een weergave van de twee concerten die Tina op 22 maart en 2 mei gaf in het Gelredome in Arnhem. De tweede zangers is ook al aardig op leeftijd: Barbra Streisand, 67 jaar. Haar album ‘Love is the answer’ komt binnen op #4. Vanavond om 10 uur is ze te gast bij Jonathan Ross op de BBC-1. de laatste dame die hoog begint is onze eigen Janine Jansen. Janine, 31 jaar, waagde zich aan Beethoven en dat wordt gewaardeerd: ‘Beethoven & Britten violin concertos’ komt binnen op #6. Ook binnen bij de bovenste tien is Jeroen van der Boom. Het album ‘Verder’ is meer dan 25.000 keer uitgeleverd, waarvoor hij een gouden plak krijgt. Ze moeten alleen nog wel verkocht worden. Een tiende plaats is geen slecht begin voor zijn tweede album na ‘Jij bent zo’ uit 2008 dat #2 kwam.

Het is herfst en dus vallen er veel albums uit de Album Top 100 en komen daar nieuwe voor in de plaats. Naast de genoemde vier, komen er nog twaalf binnen en dat zijn:
#23 – Paramore: Brand new eyes
#26 – Mariah Carey: Memoires of an imperfect angel
#34 – Alice in chains: Black gives way to blue
#37 – Jenny Lane: Monsters
#56 – Awkward I: I really should whisper (= voormalig Alamo race track bassist Djurre de Haan)
#57 – Kings of convenience: Declaration of dependence
#71 – Milow: Maybe next year
#79 – Lynyrd skynyrd: God & guns
#84 – Paradise lost: Faith divides us – death unites us
#87 – Cascada: Evacuate the dancefloor
#92 – Lavalu: Hope or liquid courage
#93 – David Sylvain: Manafon

Van de acht Beatles albums vorige week, blijven er deze week nog vijf over, allen gezakt:
#46 – The Beatles in stereo
#63 – Abbey road
#72 – Sgt. Peppers lonely hearts club band
#82 – The Beatles (white album)
#99 – Revolver
De andere zijn allen terecht gekomen in de bubbling under.

Na dit herfstige weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman. Dan gaan we ook in op het gerucht dat downloadactie's mee geholpen zouden hebben aan de #1-hit van Gerard Joling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten