zondag 24 oktober 2010

Janne Schra was toe aan een nieuwe uitdaging

Schradinova: Glowing (100)

Het is een goede week voor Schradinova, de nieuwe band rond Janne Schra. In de Album Top 100 komt het album ‘India lima oscar victor echo you’ binnen op de dertiende plaats en in de Single Top 100 komt ‘Glowing’, de eerste single binnen op #100.

Schradinova is na Room eleven, het tweede bandje rond Janne Schra (Laren, 21 december 1981). Room eleven ontstond in 2001, scoorde twee hits, waarvan één eigen nummer: ‘Hey hey hey!’ (#26 in 2008), en bracht twee studioalbums uit. ‘Six white Russians and a pink pussycat’ bereikte precies drie jaar geleden de platinastatus. Maar na bijna tien jaar was de koek op en op 18 januari 2010 gaf Room eleven het laatste concert. Precies twee dagen daarvoor stond Janne al met haar toen nog naamloze band (met onder andere Lucas Dols en Tony Roe uit Room eleven), op Noorderslag, waar ze ‘Glowing’ voor het eerst liet horen.

De naam Schradinova ontstond tien jaar geleden, toen ze bezig was met een werkstuk over de Russische revolutie, dat ze inleverde onder de naam Janne Schradinovskiplavski. Sindsdien signeert ze haar schilderijen met de naam Schradinova. Op 25, 26 en 27 november exposeert Janne die schilderijen in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten