zondag 15 mei 2011

Bingo players geven zich bloot

Bingo players: Cry (just a little) (75)

In 1988 bracht de Amerikaanse zangeres Brenda Russell haar vierde album ‘Get here’ uit, dat ze opnam in verschillende platenstudio’s in Stockholm en Los Angeles. De eerste single was ‘Piano in the dark’ met zang van Joe ‘Bean’ Esposito die bij ons een hitje scoorde met ‘Lady, lady, lady’ (#49 in 1993). Dat nummer, ‘Piano in the dark’, horen we nu terug in ‘Cry (just a little)’ van de Bingo players, waar het in is gesampled. Die titel is de subtitel van ‘Piano in the dark’. Wij zouden zeggen: luister ook eens naar het origineel.

Bingo players is het Nederlandse duo Paul Bäumer (alias van Paul Christian) en Maarten Hoogstraten dat al drie hits scoorde, waarvan ‘Touch me’ vs Chocolate puma het verst kwam (#73 in 2008). Dus een echt grote hit zat er tot nu toe nog niet bij.
Al in 2004 namen de twee ‘Cry (just a little)’ op, maar toen met de titel ‘Davali’ en onder de naam Eve Stangello, een anagram van Steve Angello, de Zweedse house producer. Veel mensen dachten dan ook dat het nummer van hem was. Vorig jaar ontdekten de twee dat hun track al meer dan 1 miljoen keer was beluisterd op YouTube. Daar moest dus wat mee gedaan worden en dus pasten ze het nummer hier en daar wat aan, gaven het de titel ‘Cry (just a little)’ mee en brachten het uit onder hun eigen naam Bingo players. Dit zou voor Paul en Maarten wel eens hun grootste hit kunnen worden.

Overigens zijn Bingo players niet de eerste die ‘Piano in the dark’ samplen. In 1991 nam AMP (Alan Mathews Project) het nummer ook al op, dat veel dichter bij het origineel licht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten