zondag 15 mei 2011

Xander scoort met nummer van Glennis

Xander de Buisonjé: Als je slaapt (20)

Het kan vreemd lopen. In de tweede aflevering van het programma ‘De beste zangers van Nederland’, uitgezonden op 26 maart, zingt Glennis Grace het nummer ‘Afscheid’ van Volumia!, waarvan Xander de Buisonjé de zanger was. Hij vind dat Glennis het nummer moet uitbrengen, wat ze doet en het levert haar een #1-hit op.
Vervolgens zingt Xander in de laatste uitzending op 7 mei, het nummer ‘Als je slaapt’, in 2008 een #9-hit voor Glennis. Zij is helemaal ontroerd als hij het nummer zingt en vind dan ook dat Xander het moet uitbrengen. Hij doet dat en scoort daarmee na ‘Dit is jouw dag’ (#14 in april), zijn tweede Top 20-notering dit jaar.

zoontje

‘Als je slaapt’ werd destijds geschreven door Robin Blitzblum (t) en Evert Abbing (m). Abbing is producer van ‘Glennis’, haar eerste Nederlandstalige album. Robin schreef het nummer voor Anthony Shane Majri, het driejarige zoontje van Glennis, zonder het ventje te kennen. Daarnaast schrijft hij ook nummers voor zangeres Deborah en Charlotte, zijn eigen dochter. In 2004 scoorde Robin zelf een hit als Blitzblum met het nummer ‘Op goed geluk’ (#38), naar aanleiding van zijn deelname in 1991 aan het gelijknamige datingprogramma, waar hij zijn huidige vrouw Eline leerde kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten