zondag 15 mei 2011

F biedt elke 6 weken iets nieuws

F: Feesje (97)

‘Waar is da feestje?’ vroegen de Belgische Pitaboys zich in januari af. Na twee weken, met een hoogste plaats #83, vertrokken ze weer, zonder dat we er iets wijzer van geworden zijn. In dat geval is F afkomstig uit Den Haag directer, want het nummer heet gewoon ‘Feesje’. Wij verwachten echter niet dat hun ‘Feesje’ langer zal duren dan dat van de Pitaboys.

Op 1 februari 2006 hadden Nik van den Berg (zang/bas), Damion Grey (zang), Lars van Zanten (gitaar) en Richie Bleijenberg (drums), toen gemiddeld zo’n zeventien jaar oud, hun eerste repetitie. De naam van de groep, F, ontstaat na het schrijven van liedjes, die allemaal met een F beginnen.
Een jaar later kwamen de vier met het album ‘Fantastiez’ en slepen als eerste band ooit op één avond drie Haagse Popprijzen in de wacht, voor aanstormend talent, beste live act en beste cd. Vervolgens vraagt de Golden earring of ze zin hebben om hun voorprogramma te verzorgen. Aanvankelijk gaat het om één concert in Enschede, maar doordat ook de Earring onder de indruk is van hun optreden, mogen ze ook opdraven tijdens concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam.

CRC

F heeft het CRC-concept bedacht, dat staat voor Continu Release Concept. Sinds 24 november 2010 komt de band elke zes weken met een nieuwe single, compleet met release party, videoclip en regionaal en landelijk geplugged. Daarmee spelen ze in op het nieuwe medialandschap en maakt gebruik van de mogelijkheden die door sociale netwerken als Facebook, MySpace, Twitter en Hyves worden geboden. Het zorgt ervoor dat er voortdurend iets nieuws is in de wereld van F. En het beantwoordt aan de creatieve drang die de bandleden hebben om steeds nieuwe dingen te moeten maken. De tracks kunnen gratis worden gestreamd en zijn tegen betaling te downloaden via sites als iTunes en Last.fm. ‘Feesje’ is inmiddels de vierde single en de eerste waarmee F landelijk doorbreekt. Van F gaan we (dit jaar) nog veel horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten