woensdag 15 juni 2011

Billy the klit kom je deze zomer overal tegen

Billy the klit feat. Minnie: Don’t be shy (30)

De zomer van 2011 moet nog beginnen, maar de danceplaat van deze zomer is al bekend. Althans volgens SLAM!FM dat ‘Don’t be shy’ van Billy the klit feat. Minnie uitriep tot het anthem van de ‘Totally summer tour’, die voert langs diverse badplaatsen in Nederland, Spanje, Griekenland, Bulgarije, Portugal, Turkije, en Italië. Het jongerenreisbureau Gogo Tours organiseert deze reizen en bepaalde dat Billy the klit het gezicht werd van deze summer tour. Naast Billy zullen diverse andere dj’s de feesten opleuken, waaronder la Fuente, Quintino en Partysquad! Daarnaast is ‘Don’t be shy’ ook uitgeroepen tot het anthem van de TMF Awards, die afgelopen zondag werden gehouden.

Billy the klitt is het alter ego van Joost Seilberger uit Den Haag. Zijn hele leven wordt bepaald door muziek. Zijn vader Peter Seilberger speelde orgel en piano in de jaren ’60 in verscheidene bandjes, waaronder de Tee set. Joost leerde saxofoon, piano en gitaar spelen en speelde tijdens zijn schooltijd in diverse bandjes. Op zijn vijftiende ontdekte hij de housemuziek en begon muziek te mixen. Na een korte tijd in Tilburg en Eindhoven te hebben gedraaid met onder anderen Benny Rodrigues en Fedde le Grand, keerde Joost terug naar Den Haag, waar hij als Billy the klit naam maakte en twee mixalbums uitbracht.

De vocalen op ‘Don’t be shy’ zijn van Minnie. Haar echte naam luidt Wieteke Wijte uit Hensbroek. In 2006 won zij met de Wieteke Wijte band, het ‘Live in Obdam’ muziekfestival. In datzelfde jaar begon ze met drie anderen de rockband Blended and bottled, waarvan ze de leadzangeres werd. Het jaar daarop won Wieteke als veertienjarige (!), samen met deze band, alle prijzen die er te winnen waren op het Grote Prijs Festival van het Trinitas College in Heerhugowaard. Op de eerste avond de Producenten Prijs, op de tweede avond de ING-Publieksprijs en over de laatste twee avonden: De Grote Prijs.

In 2010 zong Wieteke samen met Diggy Dex. En nu zingt ze op ‘Don’t be shy’ van Billy the klit en is ze, met pruik, te zien in de videoclip. Op het nummer speelt presentator Dennis Weening (van ‘The pain game’) gitaar. Joost en Dennis kennen elkaar al jaren; zo’n tien jaar geleden werkten ze beide voor TV West. De mix van ‘Don’t be shy’ is van Bas van Wageningen van Di-rect. Billy the klit werkt samen met producer Dani-L Mebius, bekend van Justin Timberlake en P!nk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten