vrijdag 17 juni 2011

Hitflits: Rochelle, winnares X-factor scoort met cover én eigen nummer


Niet zonder verrassing knalt het nummer van de winnaar van X-factor binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. En daarmee is Rochelle Perts na Sharon Kips (in 2007), Lisa (in 2009) en Jaap (in 2010), de vierde winnaar van deze talentenjacht die een #1-hit scoort. Net als bij de andere winnaars, is het winnende liedje van Rochelle een cover. ‘No air’ is een nummer van Jordin Sparks with Chris Brown en bereikte in 2008 de 17de plaats.
Tijdens de finale vorige week vrijdag, zong Rochelle vier nummers, waaronder ‘Strong’, een eigen liedje, dat ook binnenkomt, op #6. ‘Maniac’ van Adlicious, dat de finale verloor met 27% van de stemmen, komt binnen op #35.

Van de download van ‘No air’ van Rochelle zijn binnen een week meer dan 10.000 stuks verkocht, goed voor een gouden single dus. Het overwicht van ‘No air’ op de #2, is bijna 46%. Die #2 is niet ‘Every teardrop is a waterfall’ van Coldplay, dat vorige week binnenknalde op #1. Het is ook niet ‘Give me everything’ van Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer (dat naar #3 zakt). Nee, de nieuwe #2 is ‘Loca people’ van Sak Noël, dat de komende week de strijd aangaat met ‘No air’, en die vermoedelijk ook wel zal winnen. O ja, ondanks een spetterend optreden op Pinkpop vorige week zaterdag, zakt het nummer van Coldplay van #1 naar #7.

Nieuw bij de bovenste tien is ‘Mijn laatste lied voor jou’ van Los Angeles, the voices dat in de tweede week stijgt van 19 naar #10.

De overige eersteweeks noteringen:
#12 3js: De stroom
#29 Gerard Joling: Er hangt liefde in de lucht
#45 Barry Badpak: Kamelenteen (waar ga je heen)
#67 de Alpenzusjes: De jungledans
#70 Beyoncé: Best thing I never had
#76 Cascada: San Francisco
#81 Gracey: A ram sam sam
#82 Patty Brard: Waarom zou drinken ‘n zonde zijn
#85 Quintino & Afrojack: Selecta

Alvorens we overgaan naar de nieuwe Album Top 100, noemen we nog even de verrichting van ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas. Het nummer staat nu 103 weken genoteerd en blijft op #57 staan.

In de Album Top 100 blijft ‘21’ van Adele de bovenste beste, nu voor de zeventiende week. ‘To get her together’ van Anouk stijgt terug naar de tweede plaats, maar verkoopt nog niet de helft van de #1. In de Amerikaanse albumlijst pakt Adele de eerst plaats terug van Lady Gaga met haar album ‘Born this way’. ‘21’ staat daar voor de tiende week bovenaan en dat is sinds ‘Fearless’ van Taylor Swift in maart 2009 niet meer voorgekomen. Van ’21’ zijn nu meer dan 2,2 miljoen stuks verkocht, waarmee het ook daar het bestverkochte album van 2011 is.

Daarnaast boekt ‘21’ de op één na langste run op #1 door een Britse act. Het meeste aantal weken bovenaan de Amerikaanse albumlijst door een Britse act, staat (nog) op naam van George Michael en het album ‘Faith’ dat in 1988 twaalf weken op #1 stond. Maar ook dat record zal Adele spoedig breken. Tenslotte melden we nog dat ‘Rolling in the deep’ van Adele nog steeds #1 staat in de Billboard Hot 100, nu voor zesde week.

De eersteweeks noteringen op een rijtje:
#22 Neil Young: A treasure
#36 Jolanda Zoomer: Dans nog een keer met mij
#40 Nouveau riche: Alziend oor
#47 Cuby & the Blizzards: Groeten uit Grollo – deluxe edition
#56 Black country communion: 2
#67 All time low: Dirty work
#73 Bad meets evil: Hell – the sequel (een project van Eminem)
#79 Original soundtrack: Toen was geluk heel gewoon
#85 Paul Mccartney: McCartney I
#100 Owl city: All things bright and beautiful

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Pinkpop festival plaats in Landgraaf. De optredens van de acts daar hebben hun neerslag op de hitlijsten deze week, vooral in de albumlijsten. Al die noteringen hebben we op een rijtje gezet in ‘De invloed van Pinkpop’. Daarin pakt Coldplay niet minder dan vijf noteringen in de Back Catalog Top 50. Later deze dag meer daarover op deze blog. En het kan niet op, want na het herfstige weekend zijn we er al weer met een nieuwe Megaman.

1 opmerking:

  1. Rochelle komt dus met 2 nummers tegelijk binnen in de top 10. Is dat wel 'ns vaker voorgekomen?

    BeantwoordenVerwijderen