woensdag 15 juni 2011

Close II you: niet meer alleen voor de fun

Close II you: Fuel to my fire (79)

Vijf hits scoorde de meidengroep Close II you tussen juni 1997 en februari 1999. ‘Baby don't go’ was daarvan begin 1998 de grootste: drie weken op #4. Achter de groep zaten de producers Eeg van Kruijsdijk en Ed van Otterdijk, die in Nederland een groep a la Spice girls wilden opzetten. In tegenstelling tot hun Britse voorbeelden, veranderde de line-up voortdurend, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de continuïteit. Nu zijn Eeg en Ed de mensen achter de dance-act G-lontra & Chelc-d.

In 2001, vijf jaar na het begin in 1996, werd de groep al opgeheven. Er volgde een doorstart als GTO (Girls Together Outrageously), maar ook dat was geen lang leven beschoren: in 2003 werd GTO opgeheven. In 2009 lukt het fan Mike van Doorn, drie van de vijf oorspronkelijke leden plus een ander lid te strikken voor een eenmalig optreden. Toen werden de vier al benaderd voor een comeback, maar vonden Marsha van de Berg, Sascha Koninkx, Natascha Scheffers en Sally Flissinger de tijd nog niet rijp.

niet meer voor de fun alleen

Anno 2011 werden ze weer benaderd, en nu hapten ze wel toe. Marsha: “Nu is de tijd is er rijp voor. Fans pleitten al tijden op Hyves voor een terugkomst. En meteen krijgen we zoveel aanvragen voor tv-programma’s en optredens, dat we serieus beginnen te denken: willen we dat? Wat is haalbaar? Want de aanvankelijke insteek was ‘gewoon voor de fun.”
Op 26 april werd de comeback officieel aangekondigd. En sinds 30 mei zijn die activiteiten te volgen in de zesdelige reallife soap ‘The comeback’, bedacht en geproduceerd door studenten aan de mediaschool van de Veronica Academy. In het programma, dat alleen op internet is te volgen, wordt geprobeerd vergeten groepen en artiesten nog een keer naar de top te brengen. Gelijk in de eerste uitzending kregen de meiden het eerste exemplaar van de single ‘Fuel to my fire’ uitgereikt, als mede een gouden plaat voor het album ‘Closer’, dat in 1998 de achtste plaats bereikte.

Of deze comeback lang stand zal houden is nog maar de vraag. Marsha is in verwachting van haar derde kind, leadzangeres Sally wil blijven toeren met de Hermes House Band en niet meewerken aan een vervolg op ‘Fuel to my fire’ en Sascha heeft een modellenbureau. Natasha: “Ach, als het geen succes wordt, gaan we gewoon weer verder met wat we deden, en hebben we heel leuke dagen gehad. En anders beginnen we over een paar jaar gewoon opnieuw.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten