zondag 21 augustus 2011

Foster the people zegt Europese tournee af

Foster the people: Houdini (98)

Toen de dj’s van 3FM het nummer ‘Houdini’ van Foster the people vorige week verkozen tot Megahit, met het oog op hun optreden op het Lowlands festival dit weekend, konden ze nog niet bevroeden dat het concert van de band niet door zou gaan. Vijf dagen geleden, op 15 augustus 2011, maakte het Amerikaanse trio bekend dat de gehele Europese tournee is gecanceld.
Ze balen daar enorm van, omdat ze lang hebben uitgekeken om op treden op festivals als Pukkelpop en Lowlands, maar ook Parades de Coura (in Portugal), Tennats vital (in Ierland) en Ibiza rocks. Een reden voor het afzeggen van de tour is niet gegeven, maar gezien de aankondiging én het succes wat de band momenteel heeft, mag je er van uitgaan dat er echt iets aan de hand is. The Horrors mogen nu de honneurs waarnemen op Lowlands.

Geen tournee, betekent ook geen promotie voor het huidige album ‘Torches’, deze week gestegen naar de 64e plaats in de Album Top 100, tevens de hoogste plaats. Aanvankelijk zou ‘Helena beat’ de opvolger worden van ‘Pumped up kicks’ (#35 in juni, deze week op #65), maar voor Europa is gekozen voor ‘Houdini’. In het nummer komt echter het woord Houdini helemaal niet voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten