maandag 22 augustus 2011

Goud voor Lucenzo

Lucenzo feat. Don Omar: Danza kuduro
Lucenzo feat. Big Ali: Vem dançar kuduro (1) *** vijfde week op #1 ***


Voor de eerste keer in vijf weken tijd, is het verschil tussen de #1 en de #2 beneden de 25%. Die #1, ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali en ‘Danza kuduro’ van Lucenzo feat. Don Omar, staat nog altijd stevig bovenaan, maar verliest wel meer terrein.

Drie weken lang voelde Lucenzo de hete adem van Maroon 5 feat. Christina Aguilera met ‘Moves like Jagger’ in de nek. Deze week zakken zij naar de derde plaats en neemt Gotye feat. Kimbra de plek in met ‘Somebody that I used to know’. Vorige week steeg het duo van 33 naar #3, maar de hobbel naar #1 blijkt toch lastiger te zijn dan menigeen had gedacht. Zij vormen dan ook geen serieuze bedreiging meer voor de #1. Die komt wellicht van het gelegenheidsduo David Guetta feat. Sia met ‘Titanium’ dat van 61 naar #4 stijgt. Of zullen zij er ook niet in slagen de sprong naar #1 te maken? Volgende week weten we het!

goud

Hoewel er in de zomer normaliter minder muziek wordt aangeschaft, zijn er van de nummers van Lucenzo in totaal meer dan 10.000 gedownload en dat is genoeg voor een gouden downloadsingle. Aangezien Lucenzo druk is met touren langs diverse (dance)gelegenheden, zal Universal het edelmetaal op moeten sturen naar Frankrijk.

Zomerhits

Afgelopen week werd de jaarlijkse Zomer Top 50 bekend gemaakt. Zo’n 63.000 mensen (15.000 minder dan in 2010) hebben de afgelopen weken een stem uitgebracht op het nummer dat volgens hun dé grootste zomerhit is. De hits van Lucenzo eindigen daarin op de vierde plaats en de populairste zomerhit dit jaar is een #1-hit uit 2008: ‘All summer long’ van Kid Rock. Hij verstoot daarmee ‘We no speak Americano!’ van Yolanda be cool & DCup, dat naar de zesde plaats zakt. ‘Loca people’ van Sak Noel staat op #7 en ‘Plage’ van Crystal fighters, ook uit 2011, waarvan inmiddels meer dan 10.000 stuks zijn gedownload, komt binnen op plek 24.

De Zomerse Top 50, die jaarlijks door zo’n 150 lokale radiozenders in Nederland en België wordt uitgezonden, is een initiatief van Martijn de Lange die daar elf jaar geleden mee startte bij TV Enschede FM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten