zondag 30 oktober 2011

Cobra starship boekt weer succes dankzij een zangeres

Cobra starship feat. Sabi: You make me feel … (90)

Twee jaar geleden hoorden we voor het eerst van Cobra starship, de band van zanger Gabe Saporta. In dat jaar scoorde zijn band een hit met ‘Good girls go bad’ (#61), waarop actrice Leighton Meester te horen was.

Begin 2010 bracht de band uit New York, ‘Hot mess’, hun derde album uit en ging vervolgens op tournee die hen naast Amerika ook in Europa, Japan, Australië en Nieuw Zeeland bracht. Met zangeres Alexandra Burke namen ze een nummer op voor haar debuutalbum. En ook zelf werkten ze aan een nieuw album. ‘Night shades’ heet het en in augustus kwam het uit. Daarvan is ‘You make me feel’ de eerste single, waarop ze weer steun krijgen van een zangeres, Sabi.

Sabi kwam in 1988 in Inglewood, California, ter wereld als Jenice Dena Sab-bion Portlock. Nadat haar ouders scheidden, zat ze meestal bij haar vader, want die had thuis een kabelaansluiting. Daardoor kon ze samen met haar zusters video’s bekijken van onder anderen Michael Jackson, Prince en Sade. In die tijd ontstond de liefde voor muziek, maar het zou nog even duren eer ze daar echt actief in werd. Eerst beleefde ze een korte acteerperiode, met vooral optredens in commercials. Om haar stem in vorm te laten blijven, imiteerde ze diverse artiesten, zoals Justin Timberlake, Brandy en Alicia Keys. Vandaar dat ze op ‘You make me feel …’ een beetje klinkt als Rihanna.

Eind jaren 2000 was Sabi de leadzangeres van de hiphop meidengroep the Bangz, die begin 2010 uit elkaar ging. Daarna werkt ze mee aan projecten van onder anderen Britney Spears, New boyz en nu dus Cobra starship. Volgend jaar brengt Sabi haar eerste album uit met eigen nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten