zondag 30 oktober 2011

Helemaal Hollands testte nummer uit in Portugal

Helemaal Hollands: Waar is dat feestje? (84)

De term ‘Waar is da feestje?’ stamt zeker al uit 2006, toen Saïd Aghasseiy, het alter ego van Pita, het nummer opnam. Begin dit jaar scoorden de Pitaboys er zelfs een hitje mee: #97. Er gaan echter geruchten dat de oorsprong van ‘Waar is da feestje?’ wel eens in Zuid-Afrika zou kunnen liggen en zo’n vijftien jaar oud is. In Zuid-Afrika roepen ze ‘ waar es et lekker, hier es dit lekker’ wat zoveel betekent als ‘waar is het tof, hier is het tof’.
Hoe dan ook, de term ‘Waar is dat feestje?’ zal je de komende tijd (weer) overal horen, want het feestseizoen begint over een week, op de elfde van de elfde en loopt door tot na het skiseizoen. Het duo Helemaal Hollands, bestaande uit Carlo Rijsdijk en Leo Langsraat, speelt daar handig op in met het nummer ‘Waar is dat feestje?’.

uitgetest

Afgelopen zomer was het duo door Jan Smit gevraagd voor het programma ‘De zomer voorbij’, dat zich grotendeels in Portugal afspeelde. Daar speelde het duo ‘Waar is da feestje?’, en de mensen waren razend enthousiast over het nummer. Toen wisten ze dat het een succes kon worden.

Begin 2010 start het duo samen met The firstshowband het ‘Mega meezingfeest’ Tijdens dit meezingfeest zingt het duo medleys en de grootste hits, begeleid door. Dáár is het feestje dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten