zondag 30 oktober 2011

Gers Pardoel pakt eerste plaats

Gers Pardoel: Ik neem je mee (1) *** eerste week op #1 ***

Vorige week steeg ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel van de zevende naar de tweede plaats, maar bleef relatief gezien nog ver, een derde, van de #1,‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra. Na het weekend was de strijd nog niet gestreden, want ‘Ik neem je mee’ bleef de #2, maar de achterstand was inmiddels wel verkleind tot een half procent.

Woensdag kwam de kentering en had het nummer een overwicht van ruim 4%, die aan het einde van de week is uitgegroeid tot het dubbele, ruim 8%. Dus om die eerste plaats te behouden zal Gers nog wel enige steun kunnen gebruiken, want het is lang niet zeker of het nummer volgende week nog bovenaan staat. Maar dat zien we volgende week wel weer, want deze week heeft Gers de eerste plaats in handen!

Hij heeft er acht weken voor nodig gehad om de top te bereiken. Een tocht die niet zonder slag of stoot ging, want na een voorspoedige opmars gedurende de eerste drie weken (60,32,18), kwam het nummer tot stilstand. Het was slechts een adempauze om daarna via 12, 7 en 2, op te stomen naar de eerste plaats. ‘Ik neem je mee’ is zijn tweede single en eerste eigen #1-hit.
Begin 2010 stond Gers Pardoel ook al bovenaan de Single Top 100, toen samen met the Opposites & Sef met het nummer ‘Broodje bakpao’. Die hit zorgde er mede voor dat hij zijn baan als keukenontwerper bij Mandemakers en CVT op kon geven. Gers woont in Rotterdam, maar denkt er over weer terug te gaan naar Kaatsheuvel, waar zijn vader en zuster nog wonen. “Rotterdam is chaotisch en snel. In Kaatsheuvel kom ik tot rust.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten