zondag 22 januari 2012

Eerste #1-hit en goud voor Chris Hordijk

Chris Hordijk: Time after time (1) *** hoogste eersteweeks ***
The a team (4)
Poker face (6)


Op 23 september 2010 startte de tweede editie van The voice of Holland en bijna een half jaar later levert deze editie de eerste #1-hit op voor een deelnemer. De gelukkige is Chris Hordijk met zijn versie van ‘Time after time’, in 1984 een #8-hit voor Cyndi lauper. Zijn download vond de afgelopen week meer dan 10.000 keer een bestemming, waarmee Chris van deze lichting Voice-kandidaten, de eerste gouden plak binnenhaalt.

Lange tijd zong Chris in de schaduw van de andere kandidaten. Tot twee geleden, toen hij met zijn versie van ‘The a team’ van Ed Sheeran kwam. Daarop sloten velen zijn stem in het hart en beloonden hem vorige week met een derde plaats; deze week staat het nummer op de vierde plaats.

Tijdens de halve finale zong hij ‘Poker face’ van Lady Gaga, in een versie die hij zelf had bedacht. Hij wilde daarmee aangeven meer dan lieve liedjes te kunnen zingen. Ondanks dat zijn coaches Nick & Simon kozen voor Charly Luske (51/49), koos het publiek voor Chris Hordijk (104,5/95,5), waarmee hij dus verzekerd was van een finaleplaats afgelopen vrijdag. Lange tijd was het publiek voor hem, maar uiteindelijk moest hij het afleggen tegen Iris Kroes, die met 51/49 van hem won. ‘It’s only love’, het duet dat Chris met zijn zus Lisa zong, kon daar niets meer aan veranderen.

Iris won een platencontract en een auto (ze heeft echter nog geen rijbewijs), maar ook Chris mag een album opnemen. Samen met producer Gordon Groothedde duikt hij binnenkort de studio in. Chris is echter een man van de zekerheid en geeft derhalve zijn baan als invorderingsambtenaar bij de gemeente Rhenen nog niet meteen op.

Naast drie nummers in de top 6, staat Chris met nog twee andere nummers in de Single Top 100: ‘Drops of Jupiter’ (op #56 van 98) en ‘When I get you alone’ (op #61 van 96). Daarmee komt zijn totaal op vijf uit, eentje minder dan Ben Saunders vorig jaar. Maar met drie nummers in de top-6 boekt hij er ééntje meer dan Ben, die er op 18 december 2010 twee had, op #1 en #6.

Dan zijn we er nog niet, want Chris komt met twee nummers binnen in die top 6 en daarmee evenaart hij zangeres Rochelle, die op 18 juni 2011 ook met twee nummers binnenkwam in de top 10: ‘No air’ (op #1) en ‘Strong’ (op #6). Met die derde notering erbij boekt hij echter wel een record.

Een dag na de finale stond ‘Time after time’ van Chris Hordijk nog steeds bovenaan de iTuneslijst. Maar op het moment dat we dit schrijven (zondagavond), heeft die lijst een nieuwe #1 en dat is een oude bekende: ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló, waarvan binnen zes weken tijd meer dan 20.000 stuks zijn verkocht. Op #2 staat ‘I can’t make you love me’ van Iris Kroes, de kersverse Voice of Holland 2012. Ze heeft echter een marginale voorsprong op ‘Time after time’ op #3. Hoewel dit maar dagstanden zijn, is het misschien wel een voorteken van hoe de top van de singlelijst er volgende week uitziet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten