zondag 22 januari 2012

The voice II levert record aantal hits

The voice of Holland II– de verliezers van de halve finale

De hitparade van deze week wordt gedomineerd door The voice of Holland II. Ondanks dat deze editie pas deze week een #1-hit oplevert (zie daar), staan er in totaal 22 nummers in de lijst en dat is 4 meer dan de 18 op 29 januari 2011 (dat is inclusief ‘Dancing in the street’, het duet van Alain Clark feat. Ben Saunders). Van die 22 staan er 6 bij de bovenste tien, ook een record (vorig jaar: 5). Opvallend is verder dat van bijna alle (half)finalisten, alle nummers die ze tot nu toe uitbrachten, onder de aandacht komen met het gevolg dat deze (alsnog) een notering krijgen.

Ze deden nog zo hun best tijdens de halve finale, maar het was tevergeefs voor Niels Geusebroek, Charly Luske, Wouter Vink en Sharon Doorson. Hun coach en/of het publiek gaf hen te weinig punten om door te gaan. Drie van de vier zien we nog één weekje terug in de lijst, elk met drie nummers:
- Niels Geusebroek: Titanium (23), Old & wise (24 van 13), Save the World (84 van 80)
- Charly Luske: Nobody’s guy (33), Signed, sealed, delivered (72 van 41), Have a little faith in me (op herhaling op #96)
- Wouter Vink: The reason (36), Heaven (op herhaling op #86), Rain down on me (98 van 63).

‘We found love’ van Sharon Doorson heeft het net niet gered, maar staat op #126 in de Bubbling-under, de wachtkamer van de Single Top 100.

afvallers verwijderd

Tijdens de halve finale konden alle singles van de deelnemers gedownload worden, ook van de afvallers dus. Maar kort nadat Neils Geusebroek het moest afleggen tegen Erwin Nyhoff, werd zijn single ‘With every heartbeat’ van iTunes gehaald. Van de andere drie afvallers (Sharon Doorson met ‘Deeper love’, Wouter Vink met ‘Blauwe ruis’ en Charly Luske met ‘A change is gonna come’), stonden de nummers nog enige tijd op iTunes, maar zijn daar inmiddels ook uit verwijderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten