zaterdag 24 maart 2012

Albumsnippers: Bruce Springsteen terug naar #1

Vorige week moest Bruce Springsteen zijn eerste plaats afstaan aan niemand minder dan Frans Duijts, maar deze week neemt the Boss weer het heft in handen. Met ‘Wrecking ball’ klimt hij weer terug van 2 naar #1; Duijts wordt zelfs terugverwezen naar de derde plaats. Daartussenin stijgt Birdy in de 19e week terug naar plaats #2; haar titelloze album heeft inmiddels de platina status bereikt: er zijn er bij ons al 50.000 van verkocht. De single ‘Skinny love’ staat op drie keer goud en de opvolger ‘People help the people’ heeft ook al een gouden plak.

Hoogste nieuwe is op #5 Paul de Leeuw met ‘Paul’. Op zijn nieuwe album werkt hij samen met Guus Meeuwis. Toepasselijke afsluiter van de plaat is ‘Abraham’; aanstaande maandag, de 26e, wordt De Leeuw vijftig jaar.

Drie plaatsen lager entert Ruth Jacott de Album Top 100 met ‘Simply the best’. Het is de theaterregistratie van haar one-woman-show. In het programma zingt Jacott nummers van haar muzikale heldinnen, zoals Tina Turner, Diana Ross, Billie Holiday, Aretha Franklin, Nina Simone en Beyoncé.

En dan het restant eersteweeks noteringen deze week, met de vermelding [NL] als het om een Nederlands product gaat:
#20 the Shins: Port of Morrow
#23 Celtic woman: Believe
#24 Le Le: Partytime [NL]
#28 Herman van Veen: Vandaag [NL]
#48 Faithless: Passing the baton – Live from Brixton
#69 Miike Snow: Happy to you
#78 Clarence Milton Bekker: Old soul [NL; voorheen bekend als CB Milton]
#84 Adrenaline mob: Omerta
#95 Django Django: Django Django

Geen opmerkingen:

Een reactie posten