zaterdag 24 maart 2012

Vajèn scoort grootste hit, maar Fabiënne wint ‘The voice kids’

Vajèn van den Bosch: The climb (10)
Fabiënne Bergmans: A-team (24)
Melissa Meewisse: Jar of hearts (48)

Als je vrijdagavond met de Single Top 100 in de hand een weddenschap had afgesloten op de overwinning in ‘The voice kids’ dan was je aan het eind van de avond bedrogen uitgekomen. Drie finalisten van ‘The voice kids’ komen we deze week tegen in de Single Top 100 en Vajèn van den Bosch scoort van hen veruit de grootste hit: ‘The climb’ maakt zijn titel volledig jaar en schiet in de derde week maar liefst van 78 naar #10 omhoog. En daarmee staat ze ver voor op ‘A-team’ van Fabiënne Bergmans uit het eveneens Brabantse Roosendaal, die deze week van 20 naar #24 zakt, en op ‘Jar of hearts’ van Melissa Meewisse uit Erica, binnenkomend op #48 deze week.

In de finale van de tv-talentenjacht liep het allemaal echter heel anders. Melissa (14 jaar) viel al halverwege af, samen met de tienjarige Channah en de twee jaar oudere Lieke. Vajèn en Fabiënne bereikten de finale wel, evenals de veertienjarige Dave Dekker, de enige jongen in het gezelschap.

Uiteindelijk bleek Fabiënne door haar uitvoeringen van ‘Something’s got a hold on me’ (een hit van Etta James uit 1962!) en ‘What you’re made of’ (van Lucy Silvas) de meeste stemmen te hebben verworven. Haar hit ‘A-team’ zakt in de Single Top 100 deze week naar #24, maar ongetwijfeld staat in de komende hitlijst een van haar tracks in de bovenste regionen.

Vajèn, die in de finale-uitzending de nummers‘Because of you’ en ‘Show me heaven’ zong (twee #1-hits van Kelly Clarkson en Mariah McKee), kwam dus wat stemmen tekort. Dave Dekker hield het bij Nederlandstalig (‘Laat me’ van Ramses Shaffy en ‘Toen ik je zag’ van Antonie Kamerling/ Guus Meeuwis), maar hij wist niet voor een verrassing te zorgen. In de Single Top 100 is hij nog niet terug te vinden; we komen hem pas tegen in de bubbling under-lijst op #137 met ‘Geef mij je angst’.

Melissa bereikte de top 3 dus niet in de Voice-finale, maar weet wel mooi een hit te scoren; haar versie van 'Jar of hearts' is deze week nieuw op #48, en dat pakt niemand deze veertienjarige Drentse meer af. 'Jar of hearts' is van oorsprong een nummer van Christina Perri, en ook die profiteert van de populariteit van the Voice en van Melissa: het origineel van Perri komt hernieuwd de Single Top 100 binnen op #62; de single stond nog nooit eerder zo hoog.

Fabiënne strijkt met haar overwinning een platencontract, een trofee en een studiebeurs van 10.000 euro op. Naast de verschillende prijzen mag Fabiënne een videoclip opnemen en optreden tijdens de viering van de twintigste verjaardag van Disneyland Parijs.

Ruim 17.000 sterren in de dop tussen de 6 en 14 jaar oud meldden zich aan voor de eerste editie van ‘The voice kids’. Net als volwasseneneditie ‘The voice of Holland’ bleek ‘The voice kids’ een kijkcijferhit. In de halve finale scoorde de show een record met een kijkcijfer van 2,9 miljoen. RTL heeft inmiddels een tweede seizoen van de kindertalentenjacht aangekondigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten